Læsetid: 8 min.

Instruktørparret Greta Gerwig og Noah Baumbach er indiefilmens vådeste drøm

To af tidens vigtigste amerikanske instruktører Greta Gerwig og Noah Baumbach er partnere i mere end en forstand. De danner par privat og guider hinanden i deres arbejde. Det kan ses i deres film. Særligt Noah Baumbach er blevet markant varmere og mindre kynisk efter mødet med Greta Gerwig. Natten til mandag er hver deres film ’Little Women’ og ’Marriage Story’ i spil til seks Oscars
Har man set en Woody Allen-film eller to er det svært ikke at dåne lidt over Gerwig og Baumbachs newyorker-romantiske forhold, hvor de sidder og skriver og diskuterer kunst i deres lejlighed i Greenwich Village.

Har man set en Woody Allen-film eller to er det svært ikke at dåne lidt over Gerwig og Baumbachs newyorker-romantiske forhold, hvor de sidder og skriver og diskuterer kunst i deres lejlighed i Greenwich Village.

EUGENE GARCIA

7. februar 2020

Instruktørparret Greta Gerwig og Noah Baumbach står en aften i december sidste år på scenen til prisuddelingen Gotham Awards i New York. De er iført hjemmelavede matchende sweatshirts med fotos af skuespilleren Laura Dern trykt på, som de hver især har instrueret i deres seneste film, Marriage Story og Little Women.

I aften skal de overrække hende en ærespris. Gerwig tager ordet. »Noah og jeg kommer nogle gange til at konkurrere om, hvem der elsker Laura Dern mest, og hvem af os, Laura Dern elsker mest,« begynder hun og forklarer, at de derfor vil læse hinandens taler op. »Så til efterfesten, når vi spørger hende, ’Hvis tale kunne du bedst lide?’, er hun for forvirret til at svare.«

Det er et usædvanligt nuttet øjeblik for de to instruktører, der i mange år holdt deres offentligt kendte romantiske forhold privat. Og et endegyldigt bevis på, at den umiddelbare og uforstilte charmetrold Gerwig efter otte års professionelt og privat partnerskab har blødt misantropiske Baumbach op – både som filmskaber og som person.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu