Læsetid: 4 min.

Vi konstaterer, at de største kunstneres koner tit var større kunstnere end deres mænd

I denne uge 6 har kulturredaktionen fået nys om en smart fidus, hvor medier kan få det til at se ud, som om de har mange flere brugere, end de har. Og så har vi set en dokumentar, hvor verdens største popstjerne taler dunder imod misogyni, og en prisuddeling, hvor verdens største filmstjerner taler dunder mod alverdens elendighed. Og så viser det sig, at kunsthistoriens største kunstneres hustruer tit var endnu større kunstnere end deres mænd!
Frances McDormand opfordrede kolleger til at kræve mangfoldighed under sin takketale ved oscaruddelingen i 2018.

Frances McDormand opfordrede kolleger til at kræve mangfoldighed under sin takketale ved oscaruddelingen i 2018.

Lucas Jackson

7. februar 2020

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Pludselig er Netflix blevet meget mere populær

Solveig Helles Eriksen

Hvor meget skal man se af en film, før man kan sætte flueben ved den? Det hele, ville de fleste nok mene. Men så tidskrævende behøver det slet ikke være at se en film. For streamingtjenesten Netflix er det tilstrækkeligt, hvis du har klaret åbningsscenen.

Tjenesten har nemlig ændret sin måde at opgøre seertal på. Hvor en bruger tidligere skulle have set 70 procent af et program for at tælle med i seerstatistikken, er to minutter nu nok. Den nye metode er vældig smart for Netflix.

Seertallene er steget med 35 procent, og tjenestens programmer er pludselig langt mere populære. Eksempelvis ser 45 millioner husstande nu Our Planet mod de tidligere 33 millioner. Smart fidus. Det ville jo næsten svare til, at aviser målte deres digitale succes på antal sidevisninger. Nåh ja, det er jo det, de gør.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Jytte Dijohn
Eva Schwanenflügel og Jytte Dijohn anbefalede denne artikel

Kommentarer