Læsetid: 9 min.

Malou Reymann vil gerne have, at folk griner af hendes film om en far, der skifter køn

I sin første spillefilm fortæller Malou Reymann historien om en familie, der gennemgår en krise, da faren skifter køn fra mand til kvinde, set fra den 11-årige datters perspektiv. Malou Reymann oplevede det samme som barn og har bestræbt sig på at fortælle historien med så meget varme, lethed og genkendelighed som muligt
Jeg ville gerne lade det være okay, at der er et voksent menneske, der bliver lidt pubertært. Det er okay, at det er lidt mærkeligt, siger Malou Reymann.

Jeg ville gerne lade det være okay, at der er et voksent menneske, der bliver lidt pubertært. Det er okay, at det er lidt mærkeligt, siger Malou Reymann.

Sarah Hartvigsen Juncker

20. februar 2020

Malou Reymann vil gerne have, at folk griner af hendes første spillefilm. Også selv om den udspringer af nogle personlige erfaringer, der egentlig er ret smertefulde. En helt almindelig familie foregår i sluthalvfemserne og handler om en kernefamilie, der gennemgår en krise, idet faren springer ud som transkvinde, og forældrene bliver skilt.

Historien ligger tæt op ad, hvad der skete i nu 31-årige Malou Reymanns egen familie, da hun var 11 – samme alder som filmens hovedperson, den yngste datter Emma (Kaya Toft Loholt), har. Emma har i modsætning til sin storesøster, Caroline (Rigmor Ranthe), svært ved at acceptere, at hendes far ikke længere er den mand, hun plejede at være.

En helt almindelig familie handler altså om blødende hjerter og eksistentielle kriser, men også om en familie, der rummer en masse kærlighed, og Malou Reymann var fra begyndelsen opsat på, at filmen ikke skulle være for mørk:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu