Læsetid: 10 min.

»Det er nærmest flovt at sige som rapper, at min mor rydder op på mit værelse, men jeg elsker det«

Rapstjernen Artigeardit er splittet mellem festen og forældrene, som han stadig bor hjemme hos i Mørkhøj. Men det udgangspunkt er også hans styrke, siger han
»Det er nærmest flovt at sige som rapper, at min mor rydder op på mit værelse, men jeg elsker det,« siger Artigeardit.

»Det er nærmest flovt at sige som rapper, at min mor rydder op på mit værelse, men jeg elsker det,« siger Artigeardit.

Anders Rye Skjoldjensen

21. februar 2020

Mellem to slurke af sin caffe latte på café Staalvand i Brønshøj bliver Artigeardit stoppet af to unge kvindelige fans, der vil have et billede med ham. De giver ham en krammer og fortæller, at de er inspireret af ham, mens de fniser og får hver deres billede taget med rapperen, der smiler under huen med sin Canada Goose-jakke over skuldrene.

Han sætter sig ned og siger:

»Jeg glemmer tit, at jeg laver musik. Det her var meget mærkeligt. Jeg skal lige vænne mig til, at jeg er ved at blive kendt, forstår du?«

Den dansk-albanske rapper Ardit Aliti siger »forstår du« igen og igen under interviewet for at understrege en pointe. Og det er, som om jeg faktisk forstår, hvem han er i løbet af vores samtale. Han er en ærlig musiker, der er splittet mellem to verdener. Han er født og opvokset i Danmark, han har gået i dansk folkeskole, men han er også, som han selv formulerer det, blevet indoktrineret med forældrenes albanske værdier. Han er splittet mellem festen og forældrene, som han stadig bor hjemme hos i Mørkhøj.

Det udgangspunkt er hans styrke, siger han:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Sune Keller
  • ingemaje lange
  • Anders Olesen
Sune Keller, ingemaje lange og Anders Olesen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu