Læsetid: 5 min.

Normalt ville vi have set Lynch på maven med Deadline på væggen og Facebook i hånden

Hvordan oplever vores moderne flakkende hjerner kunsten, hvis vi tvinger dem til fordybelse? To medlemmer af redaktionen er i en kunstoplevelsesstafet blevet bedt om at iscenesætte indtagelsen af en David Lynch-kortfilm på Netflix som en biografoplevelse og bagefter tale om den i en hel time. Det ender i nostalgisk besyngelse af fordums fokus
’What Did Jack Do?’ er en 17 minutter lang sort-hvid noirpastiche, hvor David Lynch i rollen som en rygende politidetektiv afhører Jack, en lille talende abe i jakkesæt.

’What Did Jack Do?’ er en 17 minutter lang sort-hvid noirpastiche, hvor David Lynch i rollen som en rygende politidetektiv afhører Jack, en lille talende abe i jakkesæt.

Netflix

4. februar 2020

Uret over den slidte dør i det aktuelle ombygningskaos på avisen gør os pinligt opmærksomme på, at dette er en konstruktion. En lidt akavet konstruktion. Vi sidder i et lokale, der før ombygningsrod var avisens oversætters kontor, og i fem minutters tid har vi talt om kortfilmen What Did Jack Do? Det betyder, at vi skal tale om den i 55 minutter endnu.

I vores serie om distraherbare moderne hjerners forhold til at fordybe sig i kunst har kulturredaktionen i nogen tid kørt en kunstoplevelsesstafet, hvor vi på skift har bedt en kollega opleve kunst med andre rammer end de sædvanlige.

Vores kollega Solveig Helles Eriksen har altså stillet os den opgave at se David Lynchs kortfilm, der for ganske nyligt blev lagt på Netflix, med samme rituelle fokus, som vi ville rette mod en biograffilm: Vi skal aftale et bestemt tidspunkt til at se den, vi skal sidde blødt og godt, og sammen, vi skal spise popcorn til og dernæst diskutere filmen i en hel time.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu