Læsetid: 6 min.

Hvis ’Parasite’ vinder, har Oscar bevist sin vilje til at forandre sig

Natten til mandag, dansk tid, bliver årets oscarpriser uddelt i Hollywood. Favoritterne synes at være fundet, men som sædvanlig er Informations filmredaktør ikke helt enig. Her er hans analyse og bud på vinderne – dem, der bør vinde, og dem, der rent faktisk vinder
Hvor ville det dog være fedt, hvis Joon-ho vandt en Oscar for Parasite, skriver filmredaktør Christian Monggaard forud for weekendens oscaruddeling.

Hvor ville det dog være fedt, hvis Joon-ho vandt en Oscar for Parasite, skriver filmredaktør Christian Monggaard forud for weekendens oscaruddeling.

Fra filmen

8. februar 2020

Oscarprisfesten, der afvikles natten til mandag dansk tid, er Hollywoods hyldest af sig selv, men det er også filmentusiasters mulighed for at svælge i nogle af årets stærkeste film.

Avisens filmredaktør Christian Monggaard kigger derfor nærmere på de vigtigste kategorier og gætter på, hvad akademiet mener er bedst, og slår fast hvad der rent faktisk er bedst – ifølge ham.

Bedste Kvindelige Birolle

Laura Dern er simpelthen brillant som på én gang medfølende og benhård skilsmisseadvokat i Noah Baumbachs fantastiske Marriage Story, og hun har allerede høstet både en Golden Globe, en BAFTA og en Screen Actors Guild Award for sin præstation. Mon ikke den også indbringer hende den første oscarstatuette?

Medlemmerne af skuespilgrenen af Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS, der uddeler oscarpriserne, udgør den største faggruppe i akademiet, og når de selv giver prisen til en skuespiller, er der en vis sandsynlighed for, at vedkommende også vinder Oscar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Poul Anker Juul
Olaf Tehrani og Poul Anker Juul anbefalede denne artikel

Kommentarer