Læsetid: 7 min.

Svigtede Radio- og tv-nævnet, da Radio Loud vandt udbuddet? Vi har spurgt tre eksperter

Uroen om tildelingen af den nye DAB-kanal til Radio Loud på bekostning af Radio 24syv er blusset op igen efter nye afsløringer af Radio- og tv-nævnets behandling af sagen. Vi har bedt tre medieeksperter om deres syn på processen
Det førte til demonstrationer, da Radio Loud fik tildelt den nye DBA-kanal for næsen af Radio 24syv, og nu blusser kritikken op igen, efter at det erblevet dokumenteret, at det uafhængige Radio- og tv-nævn i sin behandling af sagen stort set ikke ændrede i indstillingen fra embedsværket under Kulturministeriet.

Det førte til demonstrationer, da Radio Loud fik tildelt den nye DBA-kanal for næsen af Radio 24syv, og nu blusser kritikken op igen, efter at det erblevet dokumenteret, at det uafhængige Radio- og tv-nævn i sin behandling af sagen stort set ikke ændrede i indstillingen fra embedsværket under Kulturministeriet.

Niels Christian Vilmann

18. februar 2020

Søndag dokumenterede Berlingske, at Kulturministeriet har mødt kritik for, at det uafhængige Radio- og tv-nævn stort set ikke ændrede i indstillingen fra embedsværket under Kulturministeriet, da det kårede Radio Loud som vinder af udbuddet om en ny kulturradiokanal på DAB.

Det har fået kritikere til at sætte spørgsmålstegn ved, om armslængdeprincippet er blevet sat ud af spil, og igangsat spekulationer om, hvem der egentlig tog beslutningen om at lade Radio Loud vinde DAB-udbuddet over 24syv. Vi har talt med tre medieeksperter og hørt, om der er noget ualmindeligt ved processen»

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lasse Kristensen
  • Oluf Husted
Lasse Kristensen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kai Birk Nielsen

Det var politisk indblanding, armen har desværre ikke været brækket i flere år, alt hvad der præsteres at nyhedsformidling i Danmarks radio,TV, TV2 m.m er lammede kedeligt, når en retssag kommer i en nyhedsudsendelse, får man et langsommeligt tilbageblik der af alle nyhedsbrugere, der ikke er ganske demente, vil være hørt mindst ti gange tidligere, dermed bruges tiden på det uvæsentlige og mindre farlige, den kritiske og vedkommende historie bliver ikke fortalt, danske politikere har fået den nyhedsdækning de har kæmpet for i mange år, en formidling der ikke er et demokrati værdigt
Kai Birk Nielsen

Allan S. K. Frederiksen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar