Læsetid: 3 min.

’The Goop Lab’ er andet end pastelfarver og pseudovidenskab

Det er nemt at afvise Gwyneth Paltrows serie som kapitalistisk kvaksalveri, men ’The Goop Lab’ byder, trods indpakningen, på solid substans – især når det handler om orgasmer og psykedelisk forskning, skriver journalist Michelle Færch i denne replik til Informations anmeldelse af serien
Journalist Michelle Færch reagerer på Informations Ida Marie Hedes kritik af Netflix-serien ’The Goob Lab’.

Journalist Michelle Færch reagerer på Informations Ida Marie Hedes kritik af Netflix-serien ’The Goob Lab’.

Adam Rose / Netflix

28. februar 2020

Da jeg tændte for skuespiller Gwyneth Paltrows dokuserie The Goop Lab på Netflix var mine forventninger helt i bund. Jeg var ude på at få et godt grin og sad allerede klar på på Twitter med hånlige kommentarer. Jeg var især overbevist om, at afsnittet om psykedelisk terapi ville være tåkrummende – ligesom det meste andet, der bliver portrætteret om stoffer i populærkulturen, er. Men særligt her blev mine fordomme gjort til skamme.

Det er sådan, at illegale stoffer og stofkultur er blevet min journalistiske metier, og derfor er jeg også blevet vant til at blive præsenteret for ubegribeligt meget vrøvl i mainstreammedier. Jeg har høje krav og lave forventninger.

Allerede inden serien blev annonceret, flød Twitter over med advarsler. Den blev især ført an af Paltrows ærkefjende, den canadiske professor i sundhedsret Timothy Caulfield. Med hashtags som #SayNoToGoop og #PostModernDarkAge og #GoScience advarer han sine 52.292 følgere mod farlig pseudovidenskab og manipulation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Hans Ditlev Nissen
David Zennaro og Hans Ditlev Nissen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu