Læsetid: 5 min.

Her er det, du skal vide om retssagen mod Harvey Weinstein

Juryen har siden tirsdag dansk tid voteret i sagen mod filmproducenten Harvey Weinstein, der står anklaget for seksuelle overgreb mod to kvinder. Hvad har været forsvarets og anklagerens strategi, og hvad kommer det til at betyde, hvis han bliver henholdsvis dømt eller frikendt?
Vi bringer her er et overblik over, hvor sagen mod Harvey Weinstein står lige nu.

Vi bringer her er et overblik over, hvor sagen mod Harvey Weinstein står lige nu.

Johannes Eisele

21. februar 2020

Tirsdag morgen, amerikansk tid, blev den 12-personer store jury – syv mænd og fem kvinder – af dommer James Burke i New York sendt ud for at votere i retssagen mod den detroniserede filmproducent Harvey Weinstein, der er anklaget for seksuelle overgreb.

Fem timer senere var juryen endnu ikke nået til enighed, og de blev sendt hjem igen med besked på at genoptage voteringen onsdag morgen. Her er et overblik over, hvor sagen står lige nu, og hvad konsekvenserne kan blive, alt efter om Weinstein bliver dømt eller frikendt.

Hvad går retssagen ud på?

Flere end 100 kvinder er stået frem med anklager om overgreb begået af Harvey Weinstein. Mange af sagerne er dog faldet for forældelsesfristen, og anklagemyndigheden i New York har valgt at fokusere på to kvinder: En tidligere skuespiller, Jessica Mann, som siger, at Weinstein voldtog hende på et hotel i New York i 2013, og en tidligere produktionsassistent, Miriam Haley, som siger, at hun blev tvunget til oralsex i Weinsteins lejlighed i 2006.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Det er ren Hollywood, når man ser Harvey Weinstein bevæge sig igennem blitzlysene fra bilen til retslokalet med rollator. Weinstein nærmest kravler af sted støttet af rollatoren.

Der er vel strafreduktion at opnå, hvis dommeren ellers tror på Weinsteins helbredsvækkelse - Bill Cosby blev lige pludselig nærmest blind og måtte bruge blindestok, da han blev halet for Retten.

Anders Sørensen

Torben Lindegaard, Cosby er over 80. Det er vel fair nok, at man kan blive blind i den alder. Og skulle det være fake, er det nok en farlig vej at bevæge sig ned ad - der er fotografer over alt, der kan bevise eventuel mangel på blindestok.