Feature
Læsetid: 13 min.

I et bofællesskab omringet af mudder tvivler Erlend E. Mo på meget. Men ikke på, at vi har fucket klimaet op

Det er ikke omkostningsfrit at omlægge sine vaner i klimaets navn. Men derfor bør vi gøre det alligevel. Sådan lyder moralen i Erlend E. Mos ærlige CPH:DOX-aktuelle dokumentarfilm, ’Rejsen til Utopia’, hvor han – noget modvilligt – peger kameraet mod sig selv og sin families strabadser på vejen til og i det sydsjællandske bæredygtighedsfællesskab Permatopia. Her mødte Information for noget tid siden familien lige til grønkålshøsten
Familien Mo er vant til udfordringer. Dem har de nemlig haft en del af, siden de tilbage i 2016 traf en beslutning om at tage kampen op mod en voksende klimaskam og flytte fra deres norske slægtsgård for at tilslutte sig et idealistisk landbrugs- og bofællesskabsinitiativ nær Karise på Sydsjælland.

Familien Mo er vant til udfordringer. Dem har de nemlig haft en del af, siden de tilbage i 2016 traf en beslutning om at tage kampen op mod en voksende klimaskam og flytte fra deres norske slægtsgård for at tilslutte sig et idealistisk landbrugs- og bofællesskabsinitiativ nær Karise på Sydsjælland.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
24. marts 2020

Foran et stort vinduesparti med udsigt til en vindblæst gråvejrsdag står et opdækket frokostbord flankeret af otte tætstillede stole.

»Jeg har taget alle husets stole i brug,« siger Ingeborg Fangel Mo og viser fotografen og mig hen til hver vores plads ved bordet.

»Det er sådan, vi gør, når vi har gæster. Så kan vi lige akkurat være der.«

Med 115 kvadratmeter til rådighed er pladsmangel ofte en udfordring her på adressen i Permatopia, hvor danske Ingeborg Fangel Mo bor med sin norske mand Erlend E. Mo og deres fire børn.

Men i familien Mo er man heldigvis vant til udfordringer. Dem har de nemlig haft en del af, siden de tilbage i 2016 traf en beslutning om at tage kampen op mod en voksende klimaskam og flytte fra deres norske slægtsgård for at tilslutte sig et idealistisk landbrugs- og bofællesskabsinitiativ nær Karise på Sydsjælland.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

Det gi'r en sprække af håb at læse denne artikel!

Kurt Nielsen, David Zennaro og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Hvorfor tror folk, at andre bare vil have det hele foræret? Det vil de jo ikke selv.