Læsetid: 5 min.

Fredericia Teater løftede dansk musical til internationalt topniveau, men glemte økonomien undervejs

En ambitiøs teaterchef forvandlede på få år et undseeligt egnsteater til et epicenter for musicals. Desværre med et større forbrug, end billetindtægterne kunne dække. Med Fredericia Teaters konkurs mister Danmark et musicalteater i verdensklasse
Fredericia Teaters produktioner har været stjerner på musicalhimlen, og lukningen er et stort tab for dansk scenekunst, skriver teateranmelder Trine Wøldiche.

Fredericia Teaters produktioner har været stjerner på musicalhimlen, og lukningen er et stort tab for dansk scenekunst, skriver teateranmelder Trine Wøldiche.

Michael Drost-Hansen

27. marts 2020

Midt på gulvet i Notre Dames prægtige katedral står en præst og synger sin dæmoniske sjæl ud. Mens flammerne spreder sig mellem søjlerne omkring ham, mærker jeg suset fra klokkerne i tårnet over ham. Det hele er så livagtigt og intenst, at de små hår løfter sig på mine arme. Scenen er fra Fredercia Teaters Klokkeren fra Notre Dame fra 2016. Et lysende eksempel på, hvilke ekstraordinære teateroplevelser Fredericia Teater kunne levere.

Fredericia Teater har gennem det sidste årti skabt sig et solidt omdømme som musicalteater både i Danmark og internationalt. Den ambitiøse teaterchef Søren Møller har stået i front for historien om et lidt undseeligt, lokalt teater, der forvandledes til et epicenter for velproducerede musicals.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu