Læsetid: 5 min.

Hvem er bange for Woody Allen?

#MeToo, ytringsfrihed og stærke følelser. Sagen om udgivelsen af Woody Allens selvbiografi rummer alle disse ingredienser
Efter en uge med massiv kritik har forlaget Hachette bøjet sig,  og aflyst udgivelsen af Woody Allens kommende bog: Apropos of Nothing.

Efter en uge med massiv kritik har forlaget Hachette bøjet sig,  og aflyst udgivelsen af Woody Allens kommende bog: Apropos of Nothing.

MIGUEL MEDINA

13. marts 2020

I mange år har rygtet om en kommende selvbiografi af Woody Allen løbet kloden rundt. En selvbiografi, som måtte anses for en ren lækkerbisken og en selvskreven udgivelse for ethvert forlag.

Sådan er det ikke længere. Siden #MeToo er den udgivelse begyndt at virke mere og mere usandsynlig. Ikke desto mindre blev det forrige onsdag annonceret, at Woody Allens selvbiografi Apropos of Nothing skulle udkomme den 7. april på det amerikanske forlag Hachette. Bogen blev annonceret som en omfattende fortælling på over 600 sider om Woody Allens liv, både det personlige og professionelle, og bogen ville gå i dybden med instruktørens arbejde med film, teater, tv mv.

Helt som forventet gik den nyhed ikke stille af sig. De gamle anklager mod filminstruktøren for at skulle have misbrugt hans og Mia Farrows fælles adoptivdatter Dylan Farrow, da hun var syv år gammel, kom igen i fokus. Også selv om Woody Allen pure har benægtet anklagerne, og to af hinanden uafhængige retlige undersøgelser er nået til samme konklusion: at det er usandsynligt, at han skulle have forbrudt sig mod datteren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian De Thurah

Politikens undskyldning er mærkelig. Mon ikke der ville være en ret stor interesse for at læse Woody Allens selvbiografi i Danmark?
Der må være andre grunde.