Kommentar
Læsetid: 2 min.

Hverken ’han’ eller ’hun’

Hvad sker der med identiteten og vores fællesskab, når flere og flere ønsker at blive kaldt ’de’ eller ’hen’ fremfor ’han’ og ’hun’? Gennem sproghistorie, psykologi, kunsthistorie, journalistiske portrætter og fotoportrætter vil vi på kulturredaktionen i den kommende tid prøve at forstå betydningen af de nye kategorier
Hvad sker der med identiteten og vores fællesskab, når flere og flere ønsker at blive kaldt ’de’ eller ’hen’ fremfor ’han’ og ’hun’? Gennem sproghistorie, psykologi, kunsthistorie, journalistiske portrætter og fotoportrætter vil vi på kulturredaktionen i den kommende tid prøve at forstå betydningen af de nye kategorier

Sara Houmann Mortensen

Kultur
6. marts 2020

Noget af det mest spændende og forvirrende ved at lave avis hver dag er at skulle beskrive virkeligheden, samfundet og dets brydninger i nutid. Vi står på skuldrene af fortidens arsenal af tanker og erfaringer, men vi skal stadig skrive i nutid.

Et lille eksempel på det – ét, som vi har snakket meget om på redaktionen, og som samtidigt er blevet heftigt debatteret i medierne – er om og i givet fald hvordan vi skal ændre vores sproglige retningslinjer, når flere og flere personer offentligt ikke længere vil betegnes som hverken ’han’ eller ’hun’, men derimod som ’hen’ eller ’de‘.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Åh nej! Nu igen. Overlad dog den pseudo-debat til Politiken og det svenske krænkelsessegment, og brug i stedet spaltepladsen til noget relevant.

Helle Degnbol

Dejligt initiativ, godt oplæg.
Tænker og kommenterer lidt under Iben Katrine Almindes artikel
"De, dem, hen, høn: Sådan kom de nye pronominer ind i debatten og ind i sproget".