Læsetid: 2 min.

Kandidatturneringen i skak afblæst

Den norske verdensmester Magnus Carlsen må afvente, hvem der bliver hans modstander i VM-dysten senere på året
Præsidenten for det internationale skakforbund FIDE, russeren Arkady Dvorkovich, har torsdag formiddag meddelt, at turneringen er blevet afblæst på ubestemt tid.

Præsidenten for det internationale skakforbund FIDE, russeren Arkady Dvorkovich, har torsdag formiddag meddelt, at turneringen er blevet afblæst på ubestemt tid.

Berit Roald

26. marts 2020

Det er i sandhed en hård epoke for os sportsjunkies, der er afhængige af reportager fra alle de daglige opgør i idrættens verden. De berømte pølser på Lyngby Stadion bliver ikke langet over disken i disse dage. Der er dødsens stille i betontemplet Parken på Østerbro, håndboldstjernen Mikkel Hansen svinger ikke skudarmen, og Victor Axelsens badmintonketsjer bliver ikke taget ud af futteralet.

Strenge tider, gamle ven, men skakfans har dog hidtil kunnet lune sig ved de daglige live-transmissioner på nettet fra kandidatturneringen i Ruslands fjerdestørste by Jekaterinburg. Her har otte af verdens førende stormestre siden midten af marts dystet om retten til at møde Magnus Carlsen i en VM-match til efteråret, men nu er også den fest forbi.

Præsidenten for det internationale skakforbund FIDE, russeren Arkady Dvorkovich, har torsdag formiddag meddelt, at turneringen er blevet afblæst på ubestemt tid. Forklaringen var, at alle russiske lufthavne lukker fra fredag den 27. marts, og at man derfor ikke kan garantere for, at de otte spillere og deres sekundanter kan rejse sikkert hjem efter turneringen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benny Jensen
  • ulrik mortensen
Benny Jensen og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Det er egentlig vildt, så meget Information skriver om skak. Altså i forhold til hvor lidt det egentlig fylder i medierne , i livet generelt, hvor lidt vigtigt det er.

Alle ved selvfølgelig hvorfor: Informations kernelæsere formodes at være en samling fucking skakspillere. Men er de?

Skakartiklerne får stort set aldrig kommentarer. Læses de overhovedet?