Læsetid: 9 min.

I Kirsten Thorups Danmarkshistorie får vi beskrevet storslåede begivenheder i almindelige menneskers liv

Fra 1930’ernes førkrigstid til COP15 i 2009, og midt imellem det ungdomsoprør, skel mellem land og by, storbylivets eksistenser, velfærdsstatens udfordringer og det moderne samfunds institutioner. Med et mylder af karakterer skildrer Kirsten Thorup gennem sit godt 50-årige forfatterskab et Danmark i stadig bevægelse. Vi tegner her et portræt af det Danmark, forfatteren indfanger med sine værker
Fra 1930’ernes førkrigstid til COP15 i 2009, og midt imellem det ungdomsoprør, skel mellem land og by, storbylivets eksistenser, velfærdsstatens udfordringer og det moderne samfunds institutioner. Med et mylder af karakterer skildrer Kirsten Thorup gennem sit godt 50-årige forfatterskab et Danmark i stadig bevægelse. Vi tegner her et portræt af det Danmark, forfatteren indfanger med sine værker

Sara Houman Mortensen og Scanpix

20. marts 2020

Kirsten Thorups forfatterskab er kendetegnet ved en flerstemmighed. Både på et formmæssigt og et indholdsmæssigt plan har vi i hendes værker mødt utallige karakterer, stemmer og fortællere, der skifter livsbane, identitet og synsvinkel – lige fra debuten i 1967, digtsamlingen Indeni-udenfor, frem til i dag, hvor Kirsten Thorup udkommer med romanen Indtil vanvid, indtil døden.

Forfatterskabet afdækker knap hundrede år af Danmarkshistorien. Det begynder i 1937-39 med romanen Førkrigstid (2006), der gennem hovedkarakteren Dinna skildrer tiden, anelsen om en ny tid og spændingerne lige før Anden Verdenskrig set fra den lille by Gelsted på Fyn.

Og indtil videre er vi nået til Erindring om kærligheden (2016), hvor vi er med aktivister til demonstration i forbindelse med FN’s klimakonference i København i 2009, COP15, hvor videokunstneren og den ene hovedkarakter Siri er blandt dem, der anholdes af politiet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Stig Bøg
Stig Bøg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu