Læsetid: 5 min.

Midt i en coronatid vil vi vide, hvad der virkelig foregår – og aktualitetspodcasts er som skabt til formålet

Mere end nogensinde er der brug for perspektiv og overblik, og netop dét tilbyder de mange daglige aktualitetspodcasts, som for tiden dukker op herhjemme – med DR’s ’Genstart’ som seneste eksempel. Efter udenlandsk forbillede skærer de nyhedsstøjen fra og går i dybden med én ny historie hver dag. Podcastmediet er som skabt til formålet, siger ekspert
Mere end nogensinde er der brug for perspektiv og overblik, og netop dét tilbyder de mange daglige aktualitetspodcasts, som for tiden dukker op herhjemme – med DR’s ’Genstart’ som seneste eksempel. Efter udenlandsk forbillede skærer de nyhedsstøjen fra og går i dybden med én ny historie hver dag. Podcastmediet er som skabt til formålet, siger ekspert

Sofie Holm Larsen

20. marts 2020

»Give me the big picture.«

Sådan lyder en ofte hørt formulering i The New York Times’ populære aktualitetspodcast The Daily, hvor værten Michael Barbaro på daglig basis skaber overblik i nyhedsbilledet for sine lyttere ved at zoome ind på en aktuel historie: Hvorfor har USA ikke været bedre forberedt på coronavirussen?

Eller: Hvordan vil den kommende økonomiske nedtur blive anderledes end den forrige? I alt en halv times podcast, hvor fokus ikke er på hurtige nyheder, men på baggrund, perspektiv og kontekst.

Det har vist sig at være en særdeles vindende formel.

På få år er The Daily med over to millioner daglige lytninger blevet den ubetinget mest populære podcast i USA, og i oktober kunne The New York Times meddele, at podcasten nu samlet har rundet over en milliard downloads.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Tanghus

The Daily er desværre endnu en af de "podcasts", som ikke tilbyder et RSS feed, så dem, der ikke er under Apples/Googles åg, kan ikke lytte med :(