Læsetid: 5 min.

Nekrolog: Ole Michelsen bar sin borsalino med ydmyghed

Ole Michelsen (1940-2020) oplevede, at tre af hans nærmeste pårørende døde. Han blev alkoholiker, men rejste sig igen og blev en af Danmarks Radios mest populære tv-studieværter, fyldt til randen med viden om film og aldrig så selvglad som så mange andre tv-stjerner
Noget af det bemærkelsesværdige ved Ole Michelsen som tv-stjerne, og det var han, var den ydmyghed, hvormed han bar Borsalinoen.

Noget af det bemærkelsesværdige ved Ole Michelsen som tv-stjerne, og det var han, var den ydmyghed, hvormed han bar Borsalinoen.

Kristian Sæderup

9. marts 2020

Det var en mørk og farlig nat for efterhånden mange år siden. Farlig, fordi piloten var ganske ung og uerfaren, og flyet var et lille, lejet privatfly. Han havde selvfølgelig sin licens, men manglede nogle internationale timer på sit cv. Filminstruktøren Franz Ernst var i gang med en dokumentarfilm om en supertanker, og der skulle lettes og landes flere steder langs den franske kyst. Ole Michelsen var med på holdet, fordi han talte flydende fransk.

På en eller anden måde fløj flyet vild hen over Bretagne, hvor der var mange høje klipper. Ole Michelsen skulle så få piloten til at stille det skamfulde spørgsmål til kontroltårnet: »Undskyld, hvor er vi?« Det var han ikke meget for, men gjorde det selvfølgelig, og flyet fandt sin landingsbane.

Franz Ernst fortæller historien, fordi Ole Michelsen selv satte en ære i at have styr på samtlige detaljer, også når det gjaldt film, og det irriterede ham, hvis andre ikke havde det – in casu den unge pilot.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Beck-Lauritzen
  • Malan Helge
  • Anker Heegaard
  • David Zennaro
  • Katrine Damm
  • Dorte Sørensen
  • Tina Peirano
  • Viggo Okholm
  • Freddie Vindberg
Peter Beck-Lauritzen, Malan Helge, Anker Heegaard, David Zennaro, Katrine Damm, Dorte Sørensen, Tina Peirano, Viggo Okholm og Freddie Vindberg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helle Walther

Han var en stor glæde og fornøjelse at se og høre på, når hanmed hatten på skrå tonede frem på skærmen. Gid flere var som han på TV. Æret være hans minde

jens peter hansen, Peter Beck-Lauritzen, Malan Helge, Henriette Lund, Gitte Loeyche, Estermarie Mandelquist, Torben Lindegaard, Joen Elmbak, David Zennaro, Torben Bruhn Andersen, Dorte Sørensen, Mikkel Zess, Dennis Tomsen, Søren Nielsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Helt enig, Helle Walther.

Den altid velklædte Ole Michelsen var virkelig en ener i dækningen af filmkunsten, og vi skylder ham stor tak for den oprigtige og smittende glæde ved kunstarten, som han var en eminent og begejstret formidler af.

Nok fik han nu og da lidt kritik for selvsmageriet, og nok kunne han undertiden være nådesløs i sin (subjektive) kritik, men han begrundede altid sine bedømmelser på en overbevisende måde i min optik.

Siden han stoppede som anmelder på DR, mistede jeg personligt interessen for filmanmeldelser i radio og tv. Efterfølgeren, Per Juul Carlsen, har ikke helt kunnet løfte den tunge arv efter Ole Michelsen, som jeg oplever det. Det siger måske mere om Ole Michelsen, end det siger om afløseren. Filmbranchen, og alle os filminteresserede, har meget at takke Ole Michelsen for.

Tak fordi du tog kunstarten alvorligt og åbnede vores øjne for andet end mainstream-filmene - og tak i det hele taget for mange herlige timer i dit filmbegejstrede selskab.

Peter Beck-Lauritzen, Per Klüver, Gitte Loeyche, Helle Walther, Estermarie Mandelquist og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Michael Falck har skrevet en gribende fortælling om Ole Michelsen og deres forhold.
Jeg ved ikke hvor den kommer fra,men læste den på face book.

jens peter hansen

Per Juul Carlsen er glimrende, men ham kan vi ikke se for film bliver ikke længere anmeldt i TV. DR sender gerne Hus til Halsen, mens kulturen sidder i lort til halsen. Det er en undervurdering af tv-kiggernes åndelige stade, når bagedysten og gæt hvem der bor her er det vigtigste DR kan præstere.

Helle Brøcker, Per Klüver, Jan Damskier, Carsten Munk, Henriette Lund, Gitte Loeyche, Bjarne Bisgaard Jensen, Erik Winberg, Anders Reinholdt, Liselotte Paulsen, Michael Gudnæs og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Men så kan Per Juul Carlsen, høres på P1 . Hver torsdag i Kulturen på P1 og om søndagen i Filmland, som heldigvis er genopstået som et selvstændigt radioprogram - i et stykke tid kunne det kun høres som podcasts.

Dorte Sørensen

Jeg har stor fornøjelse af at høre Per Juel Carlsen i radioen. Det er også ofte begrænset hvad , der må vises af de nye film i et TV-program- så i mine øjne er det mange gange bedre med en ordenlig omtale i radioen.
mvh

Helle Walther

Han talte også sådan et pænt og ordentlig dansk. Jeg er så træt af radioværter og studieværter i dag, der bruger øhh, æhh, mmmh hele tiden i hvert 3. ord og de flade a èr. Næsen hedder snotten, og andre ord er amerikaniseret. Jeg bor ikke i Gentofte, eller synes sproget skal være affekteret, men et ordentlig dansk, flydende, det er da det mindste man må forlange, når ord kommer ud i æteren. Nå et sidespring, men det kunne han også Ole M.

Erik Fuglsang, Malan Helge og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar