Læsetid: 3 min.

Phillip Fabers morgensang gav os ti minutter, hvor foråret fik lov at vokse ind i vores stue – uden coronakaos

Det er en vigtig begivenhed for Mikkel Juul Krongaards familie, når Phillip Faber byder på ti minutters morgenlig fællessang midt i en kaotisk isolationsfase med heldagsnattøj og evige portioner Havrefras
'Phillip Faber sidder foran et smukt, brunt flygel prydet med en vase med forårsgule tulipaner. Det er lige den slags, vi trænger til,' skriver Mikkel Juul Krongaard om Phillip Fabers morgensang på DR1.

'Phillip Faber sidder foran et smukt, brunt flygel prydet med en vase med forårsgule tulipaner. Det er lige den slags, vi trænger til,' skriver Mikkel Juul Krongaard om Phillip Fabers morgensang på DR1.

Fra DR

26. marts 2020

Hele familien står samlet på gulvet foran tv-skærmen i vores lejlighed på Nørrebro. Mor Mette, far Mikkel, Filippa på fire og August på et år.

Det er vores femte dag i isolation, klokken er 9.03. Om lidt sendes første udgave af Morgensang med chefdirigent for DR Pigekoret Phillip Faber på DR1. Den slags er et must i en familie som vores, hvor vi ofte tyr til en koncertvideo med Pigekoret på YouTube frem for Ramasjang, når børnene skal passiviseres, mens de voksne laver mad.

På den måde er den danske sangskat blevet et knudepunkt i vores måde at være familie på. Derfor er det også en vigtig begivenhed under coronaisolationen, når Phillip Faber byder på ti minutters morgenlig fællessang.

Klokken slår 9.05. Jeg tysser på August og løfter ham op, fordi han står og brokker sig, da Phillip Faber toner frem i hvid skjorte og mørkeblå ternet blazer. Han sidder foran et smukt, brunt flygel prydet med en vase med forårsgule tulipaner. Det er lige den slags, vi trænger til. Ikke mere heldagsnattøj og evige portioner Havrefras.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • ingemaje lange
  • Oluf Husted
Steffen Gliese, Fødevarestyrelsen Mørkhøj, ingemaje lange og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikkel Juul Krongaard, tak for din vel-skrevne rapport fra jeres gymnastik-
og sang-glade families reaktioner, blandt de langt over 150.000 andre.

Anette Hammerum, Erik Fuglsang, Inger Jensen, Hans Houmøller, Steffen Gliese, Fødevarestyrelsen Mørkhøj og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Ja, er det ikke heldigt at nogle få, som fx Faber, har holdt fast i musikken og det musiske i det hele taget trods årtiers politisk modarbejde?!

Inger Jensen, Hans Houmøller, Steffen Gliese og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Sådan en fornøjelse med et dagligt musikalske indslag af den vidende, sympatiske og altid ulasteligt klædte Faber. Tak for at du - med hjælp fra den danske sangskat og dit smittende engagement - gør dit for at hjælpe os igennem denne for mange mennesker svære tid.