Læsetid: 4 min.

I Sri Lanka er der blevet skrevet en børnebog med intet mindre en 1250 forskellige slutninger

Derudover har Pete Buttigieg angiveligt lært sig selv norsk, ved at læse Erlend Loes bøger og en af de største hjemmesider for fanfiktion i Kina er blevet lukket
Derudover har Pete Buttigieg angiveligt lært sig selv norsk, ved at læse Erlend Loes bøger og en af de største hjemmesider for fanfiktion i Kina er blevet lukket

Jesse Jacob

13. marts 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

SRI LANKA

Verdensrekord i slutninger

Hvis du (måske i en lidt yngre udgave) er/var fan af magien i de klassiske Sværd & Trolddom-bøger, hvor man vælger mellem forskellige mulige handlingstråde, så findes der nu en ny srilankansk børnebog, som skulle være guf: Avisen Sri Lanka Mirror fortæller, at Sybil Wattasinghe, den 90-årige forfatter af The Umbrella Thief, en børnebogsklassiker i Sri Lanka, i sidste uge satte en decideret verdensrekord med udgivelsen af bogen Wonder Crystal.

Bogen har det største antal forskellige slutninger nogensinde: 1.250. Men hun fik så også lidt hjælp: Wonder Crystal er et samarbejdsprojekt, hvor børn og barnlige sjæle bidrog med deres egne alternative slutninger på historien. Hele 20.000 børn blev opfordret til at deltage, og resultatet er altså de ettusindetohundredeoghalvtreds forskellige måder at afslutte en fortælling på med kun én begyndelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu