Kommentar
Læsetid: 4 min.

Aflysningen af årets store festivaler efterlader et hul i musikhistorien

Forlængelsen af forbuddet mod store forsamlinger vil i den kommende tid gøre det til en klar kulturpolitisk beslutning for enhver, hvordan de vælger at bruge deres penge i kulturlivet, skriver musikredaktør Ralf Christensen i denne kommentar
Den økonomiske fremtid er uklar. Festivalen er som så mange andre ikke forsikret mod pandemier, og der er endnu ingen hjælpepakke til festivalerne fra regeringen. Men det er der sandsynligvis snart. Der er i hvert fald ingen konkurs på tapetet, men et væld af forhandlinger med samarbejdspartnere, leverandører, kunstnere og deres agenter.

Den økonomiske fremtid er uklar. Festivalen er som så mange andre ikke forsikret mod pandemier, og der er endnu ingen hjælpepakke til festivalerne fra regeringen. Men det er der sandsynligvis snart. Der er i hvert fald ingen konkurs på tapetet, men et væld af forhandlinger med samarbejdspartnere, leverandører, kunstnere og deres agenter.

Christian Hjort

Kultur
8. april 2020

Med forlængelsen af forbuddet mod større forsamlinger til 31. august er den danske musikfestivalsæson blevet aflyst. Farvel til Heartland, Copenhell, Northside, Roskilde, Copenhagen Jazz Festival, Tinderbox, Smukfest, Strøm, Tønder og alle de mindre festivaler.

Dermed har coronavirussen eskaleret sit angreb på vores i forvejen hårdt pressede musikkultur.

Roskilde Festivalen skiller sig ud i dette ellers imponerende felt. Det er årets musikalske begivenhed i Danmark, når Nordens største musikfestival åbner sine porte. Festivalens kunstneriske ambition både på de brede og de smalle scener er uden sidestykke og har i generationer i træk gjort publikum lydhøre over for eksperimenterende og anderledes udtryk. Samtidig har den kulturelle mangfoldighed og den publikumskultur, festivalen har fremmet, gjort campingpladsen til en kulturel begivenhed i sin egen ret.

Bittert ironisk er det, at Roskilde Festival netop i år skulle have fejret sin 50. festival. Et program med navne som Taylor Swift, Kendrick Lamar, Kacey Musgraves og Haim og et væld af mellemstore og mindre og små kunstneriske lækkerbiskener er revet af plakaten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Døde efterlader dæleme også et hul i historien...

Niki Dan Berthelsen, Fødevarestyrelsen Mørkhøj og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Endelig en god nyhed der kan give nogle fred og ro til at reflektere over menneskehedens afhængighed af tom underholdning.

Søren Kristensen

Og til gengæld kan vi fortælle vore efterkommere at vi deltog i Coronakrigen.

Vi er alle kostelige Coronakrigere, kunne udkommet blive. Afstandsbevidste, korrekt nysende i ærmerne, håndvaskende og afsprittende. Kontrollerende hvilke vira, som går hver vores vej. Et nobelt sigte, vi bærer på vore skuldre; end ikke klimakriser og katastrofekrige kunne bringe os så vidt.

re:"Med forlængelsen af forbuddet mod forsamlinger – indtil videre på over ti personer – til 31. august"
Er det korrekt ? Synes ikke at kunne finde noget officielt herom!?
Mvh Ole Iversen