Note
Læsetid: 4 min.

Arnold Buscks død er en kollosal tragedie for det litterære økosystem

Tabet af Danmarks fremmeste bogkæde er stort. Særligt i en tid hvor forlagsbranchen, forfattere og arrangører gisper efter vejret
Tabet af Danmarks fremmeste bogkæde er stort. Særligt i en tid hvor forlagsbranchen, forfattere og arrangører gisper efter vejret

Jesse Jacob

Kultur
1. maj 2020

  Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

  Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

  DANMARK & VERDEN

  ILTMANGEL I ØKOSYSTEMERNE

  I mandags kollapsede Danmarks fremmeste bogkæde, en kolossal tragedie for hele det litterære økosystem. Personligt gør det særlig ondt, thi min barn- og ungdoms vigtigste boghandel, Viggo Madsen i Aalborg, er blandt de døde (Arnold Busck slugte den i 2005 og er nu sunket til bunds med den i mavsen).

  Heldigvis er Pilegaards Antikvariat her stadig. Hvis også denne labyrint af en boghule forsvinder, er det, som om alle mine barndomshjem er sunket i grus. Den desperate situation gælder selvfølgelig ikke kun boghandlerne: Forlag, forfattere og arrangører gisper også efter vejret, og det er selvfølgelig ikke kun hertillands.

   

  Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
  Prøv en måned gratis.

  Klik her

  Allerede abonnent? Log ind her