Folk
Læsetid: 1 min.

FOLK

Kultur
6. april 2020

Hougen-Moraga & Wagner

Onlineudgaven af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX fortsætter april måned ud. Hvis man ikke allerede har set Marianne Hougen-Moraga og Estephan Wagners fremragende ’Undertrykkelsens sang’ om en tysk koloni i Chile ved navn Colonia Dignidad, bør man finde tid til det.

Paul Schäfer

Colonia Dignidad blev grundlagt i 1961 af den tyske missionær Paul Schäfer. Han indførte et styre præget af orden, disciplin, kønsopdeling, seksuelt misbrug af børn – der særligt fandt sted i forbindelse med landsbyens kor – og tortur- og drabsopgaver for Pinochet-regeringen.

Kolonibeboere I

Kolonien skiftede navn til Villa Bavaria (den bayerske landsby), efter at Schäfer i 2004 blev dømt for seksuelt misbrug af børn, og en form for retsopgør fandt sted. I filmen møder man nogle af de godt 100 mennesker, som stadig bor og arbejder i landsbyen.

Kolonibeboere II

En viser turister rundt i kolonien, en anden plejer Schäfers gamle støtter på plejehjemmet. ’Undertrykkelsens sang’ skildrer nuanceret et destruktivt fællesskab, som stadig er det sted, en lille flok føler sig mest hjemme. Den vandt fuldt fortjent festivalens hovedpris, Politikens Danish:Dox Award.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Det er en dokumentarfilm, man MÅ se.