Læsetid: 5 min.

Forhåbentlig har de en cocktail klar i himlen til countrykoryfæet John Prine

Den amerikanske sangskriver og countrysanger John Prine døde tirsdag af komplikationer forårsaget af covid-19. Han efterlader sig et sørgende Nashville og et langt, betydningsfuldt og beundringsværdigt sangkatalog, der har inspireret mange af de bedste amerikanske sangskrivere
Den amerikanske sangskriver og countrysanger John Prine døde tirsdag af komplikationer forårsaget af covid-19. Han efterlader sig et sørgende Nashville og et langt, betydningsfuldt og beundringsværdigt sangkatalog, der har inspireret mange af de bedste amerikanske sangskrivere

David Seelig/Polaris/Ritzau Scanpix

9. april 2020

Man glemmer ind imellem, hvor svært det er at skrive smukke sange, der med få midler fortæller store historier. Sange, der kan få voksne mænd til at græde og som Bob Dylan nævner, når han bliver spurgt til sine favoritter. Det var sange af det format, den netop afdøde folk- og countrysanger John Prine skrev. Ikke bare en enkelt eller et par, men så mange at det føles som en forbrydelse at fremhæve nogle frem for andre.

Allerede som helt ung sang han om alderdom med en troværdighed, som havde han levet et langt og brutalt liv, og hans nasale røst og skarpe blik for skæbner, eksistentielle dilemmaer og detaljer har gjort ham til en slags gudfader til americana-genren.

Sidste år skulle han have spillet på Tønderfestivalen, men måtte melde afbud på grund af sygdom. I år stod hans navn igen øverst på plakaten, men det bliver ikke forsamlingsforbudet, der forhindrer ham i at spille i Sønderjylland til sommer. Det bliver desværre covid-19.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Randi Christiansen
  • Anders Reinholdt
Randi Christiansen og Anders Reinholdt anbefalede denne artikel

Kommentarer