Læsetid: 9 min.

Sangerinde Signe Asmussen Manuitt holder for tiden sin kæft og insisterer på ikke at gå i panik

Sangerinde Signe Asmussen Manuitt plejer at stå på scenen og bade sit publikum i sin stemme og fortolkning af inderlige og højtravende gamle tekster. Lige for tiden holder hun sin kæft hjemme i sin lejlighed, mens hun overvejer, om det er besværet værd at stille sig derop igen
Efter nedlukningen af landet er aflysningerne af indtil videre otte koncerter og en medvirken i en tv-produktion tikket ind i en jævn strøm til sangerinde Signe Asmussen Manuitt. Lige nu sidder hun bare derhjemme, og en stor del af hendes hverdag går med at indstudere tekster og noder, men hun skal til at forberede sig på en tid, hvor hun ikke kan leve af at optræde.

Efter nedlukningen af landet er aflysningerne af indtil videre otte koncerter og en medvirken i en tv-produktion tikket ind i en jævn strøm til sangerinde Signe Asmussen Manuitt. Lige nu sidder hun bare derhjemme, og en stor del af hendes hverdag går med at indstudere tekster og noder, men hun skal til at forberede sig på en tid, hvor hun ikke kan leve af at optræde.

Sarah Hartvigsen Juncker

8. april 2020

Sangerinde Signe Asmussen Manuitt sidder ved sin moster i Aarhus onsdag aften den 11. marts og ser statsministerens pressemøde. De to kvinder har spist på en lækker fransk restaurant og har fået et glas vin tilbage hjemme i lejligheden. Hun er kørt derover, fordi hun skal optræde i Odin Teatret i Holstebro dagen efter med dokumentaroperaen, Dansejæger. Allerede samme aften bliver den aflyst, og i stedet kører hun hjem til København dagen efter i sin sorte Toyota Hybrid Rav 4. Det første, hun tænker på, er, at hun må sælge den. Hvis hun er heldig, kan hun måske få 150.000 kroner. 

Normalt står sopranen Signe Asmussen Manuitt på scenen cirka 100 gange om året. Hun har levet som freelancer, siden hun var 18. Næste gang fylder hun 50. I mellemtiden har hun været forbi mange steder. Hun har sunget intime klassiske lied-koncerter, medvirket i store operaforestillinger sammen med stort set alle landets orkestre, så er hun salsa-, latin- og jazzsanger i bandet The Latin Clásico, som hun turnerer rundt med sammen med sin cubanske mand, Ernesto Manuitt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Og i mellemtiden er den nye hjælpepakke kommet, der skulle kunne hjælpe Signe Bundgaard Manuitt for alvor. - Hvis hun passer på sig, kan hun have en del mere end 10 år tilbage.

Ete Forchhammer

Hjælpepakke eller ej - SassLarsen-klonen, den nuværende S-kulturordfører & de der valgte ham, burde læse denne artikel om hvordan virkeligheden er for den af dem, af ren uvidenhed tilsat nogle letkøbte fordomme, så udskældte "elite"! Hvordan mon fx en sammenligning med top-fodboldspilleres vilkår ville se ud? Jeg spø'r bare.
Tak, Information for dette interview fra et område der ellers tit behandles ret udkantsagtigt... set med mine øjne og mit sind.

Ete Forchhammer

Steffen Gliese, der er heldigvis flere skønne, dygtige, stærke sangere i dette lille land, fx både en Signe Asmussen Manuitt og en Signe Bundgaard, og fra hver deres forskelligt udsatte position, døjer de nok alle med aflysninger, udsættelser etc.