Læsetid: 7 min.

Hvad med »synden«? Hvor blev den af i nyoversættelsen af Bibelen? Og hvad med »nåden«?

Budskabet, som folkekirken er sat til at formidle, må hele tiden oversættes til tidens sprog. Gå i kødet på os og blive til levet liv. Vel at mærke med en vis langsomhed for ikke at blive overfladisk eller poppet eller ligefrem komme til at smide barnet ud med badevandet
Budskabet, som folkekirken er sat til at formidle, må hele tiden oversættes til tidens sprog. Gå i kødet på os og blive til levet liv. Vel at mærke med en vis langsomhed for ikke at blive overfladisk eller poppet eller ligefrem komme til at smide barnet ud med badevandet

Jesse Jacob

1. maj 2020

Hvert andet år glæder jeg mig til jul. Fordi da skal jeg som præst i Den Danske Folkekirke med dens to skiftende tekstrækker af bibelstykker juledag i kirken oplæse og forholde mig til de to mægtigste prologer i den bibelske verden. Ordene fra 1. Mosebog kapitel 1,1-5 samt ordene fra Johannesevangeliets indledning, særligt Joh. 1,1-5.

Der er en umådelig stærk korrespondance mellem disse to tekststykker. En virkelig kærkommen udfordring for præsten i juledagsprædikenen. En stor juleglæde, her hvor det på alle måder handler om begyndelsen. Om at komme til verden.

En glæde, som ikke bliver mindre, nu hvor Bibelen 2020 på nudansk er kommet til verden.

En vægtig sag på (ikke som Bibelselskabet selv angiver det: 1,3 kg, men ifølge min egen køkkenvægt) 1.199 gram, 1672 sider.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jonatan Pedersen
Jonatan Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Hvornår fortæller man den undrende offentlighed, at det er os mennesker, der har skabt Gud og ikke omvendt? Hvad mener præsterne? Det kunne være interessant med en afstemning der.

Bent Gregersen

"Alting begyndte med, at Gud talte"
Et postulat. Hvor kom så "gud" fra.
Det er øjnesynligt at disse udsagn får gyldighed som "tro"
Den videnskabelige indsigt i verdens skabelse er indsigt i og stor sandsynlighed for "Big Bang". Dette indebærer udvikling af en udvidet matematisk formalisme
Det er "viden" og skal derfor være åben for kritik og lukket for "tro". Hvis man, hvilket er helt legitimt og har et indsigt der kan afvise "Big Bang". Det er den menneskelige egenskab som, efter min mening, er ene om gyldige forklaringer. Kantemekanikken er indrettet til forklaringer om at verden startede fra intet stof og ingen tid/rum. Og, kan men roligt sige: ingen gud/guder. Det er her uanvendeligt med den klassiske fysik (Newtons) som vi lærte lidt om i skolen og som stadig er gældende fordi den kan udledes af Kvantefysikken.

Tåber der tror de ved noget som de alligevel ikke forstår er der nok af.
Enhver aktion har en reaktion.
Intet er opstået af intet.
Eller har nogen af jer opfundet evighedsmaskinen?