Interview
Læsetid: 7 min.

»Det vigtigste er at møde anderledeshed med nysgerrighed, respekt og undren«

Personer, der hverken betragter sig som mænd eller kvinder, har det seneste år fået stor opmærksomhed i offentligheden. Men ofte foregår diskussionen uden om dem, det egentlig handler om. Her er tre beretninger fra personer, der alle identificerer sig selv som nonbinære
Liv Thomsen fotograferet ved Vesterhavet.

Liv Thomsen fotograferet ved Vesterhavet.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
3. april 2020

Information har givet ordet til tre personer, der alle identificerer sig selv som nonbinære, og som her fortæller om deres oplevelser i et ellers primært binært samfund. I samarbejde med Informations fotograf har de valgt, hvor og hvordan de gerne vil fotograferes.

Liv Thomsen, 41 år. Pronominer: Hen, hen, hens, dem, de og deres

Så længe jeg kan huske, har jeg i min grundessens hverken følt mig som det ene eller det andet. Det går egentlig helt tilbage til barndommen, hvor jeg ikke følte mig forstået, og hvor jeg ikke rigtig følte mig hjemme i mig selv.

Jeg har aldrig kunnet passe ind i nogen kasser, og jeg har heller aldrig rigtigt kunnet putte andre ind i deres kasser. Livet er utroligt bevægeligt og foranderligt, og jeg tror, at det er sådan, jeg også oplever mennesker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her