Læsetid: 2 min.

Fagfolk kritiserer Kulturministeriet for at blande sig i public service-medier

Efter Information i weekenden kunne beskrive, at Kulturministeriet havde givet en ordre til DR og TV 2 om at hjemsende medarbejdere i forbindelse med coronakrisen, kritiserer flere fagfolk forløbet over for Mediawatch
Tidligere generaldirektør for DR Christian Nissen mener, at armslængdeprincippet blev brudt, da Kulturministeriet gav en ordre til DR og TV 2 om at hjemsende medarbejdere i forbindelse med coronakrisen.

Tidligere generaldirektør for DR Christian Nissen mener, at armslængdeprincippet blev brudt, da Kulturministeriet gav en ordre til DR og TV 2 om at hjemsende medarbejdere i forbindelse med coronakrisen.

Miriam Dalsgaard

19. maj 2020

Var det et klokkeklart brud med armslængdeprincippet, da Kulturministeriet i forbindelse med nedlukningen af Danmark beordrede DR og TV 2 at sende ansatte journalister og redaktører hjem?

Det er blevet diskuteret, siden Information i weekenden kunne beskrive, hvordan daværende departementschef, Marie Hansen, 10. marts ringede til henholdsvis DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn og TV 2’s administrerende direktør Anne Stig Christensen. Her gav departementschefen de to public service-medier en lodret ordre om at sende medarbejdere hjem.

Administrerende direktør i JP/Politiken, Stig Ørskov, har på Twitter kaldt det »Kulturministeriets uhjemlede – og stærkt bekymrende – indgreb i statsmediernes redaktionelle planlægning«, mens andre har slået forløbet hen som en ubetydelighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Selvfølgelig kan regeringen sende ansatte i DR og TV2 hjem på nøjagtig samme måde som andre offentligt ansatte.

Hvis DR, som public service, skal være totalt uafhængig af politisk indflydelse, skal også kulturministeren, efter min opfattelse, holde sig meget langt væk fra ledelsens kompetence.

For TV2´s vedkommende gælder helt andre regler, for TV2 er et selskab. Derfor burde TV2 totalt have afvist ministerens påbud.

Uanset dette var det måske rimeligt nok at sende unødigt personale hjem, men så er det i hvert fald ledelsen, der leder og fordeler opgaverne - altså har ansvar og myndighed.

Steffen Gliese

Nej, Gert Romme, for masser af både offentlige og private virksomheder blev lukket af hensyn til det simple faktum, at virusbekæmpelsen gik ud på at tage hjem og såvidt muligt blive hjemme - dog med mulighed for fås tilstedeværelse samtidig.
Man lukkede alle mulige selvejende institutioner, som så også bare burde have kunnet nægte at adlyde ordren.
Men vi er altså et retssamfund, og når den lovlige regering, med Folketingets opbakning, vedtager nogle nødvendige retningslinjer, følger man dem.

Peter Hansen

Problemet var lidt, at da Corona krisen stod højest og alle havde brug for daglig information og oplysning, der lukkede man f.eks. nogle for mig, af de mest troværdige informationskilder, så som orientering morgen, eftermiddag, samt deadline.

Så i starten af alt dette her, der synes jeg at jeg manglede stabile og troværdige medier, i stedet spillede man popmusik i radion og Deadline var helt taget af programmet.

De eneste der lige holdte skansen da det gjaldte, det var TV2 News, som jeg så måtte ty til og søge min information og viden.

DR er en vigtig instans, og bør lige netop i en krisetid være den stabile faktor som man kan regne med, det faldt helt til jorden i starten af denne krise og det mener jeg faktisk er en skandale.