Feature
Læsetid: 11 min.

Fiktionens Informationslæser: Den selvgode, den overstuderede og det rigtige møgsvin

Hvordan ser den typiske Information-læser ud? Det spørgsmål kan besvares af segmentanalyser og læserundersøgelser. Men hvad sker der, når kernelæseren i stedet betragtes gennem øjnene på forfattere, sangskrivere og filmskabere? Det har vi undersøgt – og siden fortrudt
Information optræder blandt andet i DR’s successerie ’Broen’, hvor den kolde og distancerede mor til pigen Anja sidder i en lænestol og læser Information, da hendes forsagte datter kommer ind i stuen.

Information optræder blandt andet i DR’s successerie ’Broen’, hvor den kolde og distancerede mor til pigen Anja sidder i en lænestol og læser Information, da hendes forsagte datter kommer ind i stuen.

Screendump fra ’Broen’

Kultur
5. maj 2020

Kære faste læser af Information, læn dig tilbage i dine FDB-møbler, sluk for radioens P1, sæt en kop fair trade-kaffe over og nyd følgende beskrivelse af dig selv som avislæsende arketype: Du tilhører – i hvert fald ifølge Informations forbrugeranalyse – en gruppe af »højtuddannede, kulturinteresserede og samfundsengagerede læsere, der aktivt bidrager med indsigt og holdninger til avisen og i samfundsdebatten«.

Flatterende læsning, ikke sandt? Men i kulturens fiktive verden trives dog en anden og mere tvetydig udlægning af avisens kernepublikum.

For kulturhistorien er fuld af film, bøger og musik, hvori Information spiller rollen som symbolsk rekvisit for en karakters personskildring. Og lad os sige det med det samme: Information-læseren udgør langtfra altid helten i fortællingen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Morten Reippuert Knudsen

"Kære faste læser af Information, læn dig tilbage i dine FDB-møbler, sluk for radioens P1, sæt en kop fair trade-kaffe" What the f*** ! - Hvor har i gemt overvågnings udstyret ?

Kurt Nielsen, Eva Pedersen og John Larsen anbefalede denne kommentar