Læsetid: 3 min.

Film kan ses i biografen

Det er meget muligt, at film skal ses i biografen, men det har blot ikke været muligt de seneste mere end to måneder. Nu er de første danske biografer genåbnet, og det er atter muligt at få en unik, kollektiv filmoplevelse i biografmørket
Det er ikke helt forkert at kalde det for en blød genåbning, der nu sker af de danske biografer. Den eneste store nye film på programmet er næste uges premiere på Greta Gerwigs længe ventede ’Little Women’ – men ud over den er det en lille håndfuld af vinterens betydeligste film, der allerede havde haft premiere før nedlukningen, biograferne lægger ud med.

Det er ikke helt forkert at kalde det for en blød genåbning, der nu sker af de danske biografer. Den eneste store nye film på programmet er næste uges premiere på Greta Gerwigs længe ventede ’Little Women’ – men ud over den er det en lille håndfuld af vinterens betydeligste film, der allerede havde haft premiere før nedlukningen, biograferne lægger ud med.

SF Film

28. maj 2020

Der var lagt op til et spændende filmforår med en ny James Bond-film, Greta Gerwigs allerede meget roste periodestykke Little Women og flere spændende danske titler, blandt andre Krudttønden og Kød og blod. Men så ramte coronakrisen, og biograferne måtte som så meget andet lukke.

Men i denne uge, mere end to måneder senere, har de danske biografer endelig fået lov til at åbne igen. Samtidig er der premiere på flere nye film, inklusive to, som oprindeligt havde premiere selvsamme dag, som regeringen beordrede landet lukket. Det er noget, alle os, der godt kan lide film – og helst ser dem i en biograf – har ventet på med længsel, og det samme har nok især biograferne selv og de selskaber og distributører, som sørger for, at biograferne har noget at vise.

For os, filmelskerne, handler det om at se film på en måde, der yder dem størst mulig retfærdighed og giver os unikke, kollektive oplevelser – ikke mindst efter to måneder i hjemmebiografen, der nok er bekvem, men også en mere forstyrret og flygtig størrelse. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Godt, hvis alle biograferne kan klare sig under de nye vilkår. Men det kommer til at lyde som om biograferne tidligere solgte hvert og et sæde. Måske til større amerikanske film, men næppe til de smalle film, som så heller aldrig blev vist i Imperial, Cinemax m.fl. store biografer i København.

Vores små art-cinemas, som viser de smalle film, havde normalt en del usolgte sæder i deres mindre og små sale. Og det har vist heller aldrig været nogen skattekiste at drive art-cinemas, så måske vil disse bedre kunne klare at holde hvert andet sæde frit, når halvdelen af sæderne i forvejen sjældent blev solgt.

Det må man håbe.