Læsetid: 7 min.

Forfatter Hanne Højgaard Viemose rapporterer fra genåbningen af den islandske folkesjæls svømmebassin

Først næsten to uger efter de store nedlukninger af det islandske samfund, valgte man også at lukke svømmebassinerne. For mange har de været »kval og plage« at undvære. Hanne Højgaard Viemose rapporterer fra bassinernes genåbning i Reykjavik og det store genåbningsplask
Da Island lukkede ned for samfundet, måtte landets svømembassiner også lukke. Men det skete ikke som det første – for hvis Island har en folkesjæl, så er den helt klart i de varme og kolde bade.

Da Island lukkede ned for samfundet, måtte landets svømembassiner også lukke. Men det skete ikke som det første – for hvis Island har en folkesjæl, så er den helt klart i de varme og kolde bade.

JEREMIE RICHARD/Ritzau Scanpix

22. maj 2020

Reykjavik, søndag 17. maj 2020.

Jeg ordner bikinilinje og barberer ben, lægger neglelak på tåneglene, for i nat åbner svømmebassinerne efter næsten to måneders nedlukning. De har fået lov at åbne 18. maj, og det bliver taget bogstaveligt: Et minut over midnat åbner alle Reykjaviks offentlige svømmebade og holder åbent hele natten.

»Det er selvfølgelig en sjov idé og skaber god stemning at åbne ved midnat, men det er også for at sikre, at presset ikke er for stort, så folk skal stå i kø i morgen tidlig,« forklarer Steinthor Einarsson, der er leder af Reykjaviks Idræts- og Fritidsråd, ITR, til avisen Morgunbladid.

I næsten enhver lille islandsk flække er der et udendørs svømmebassin med tilhørende dampbad, i stigende grad også sauna, et børnebassin med 37 grader varmt vand, mindst to »varme gryder«: et 38-39 grader varmt, grydeformet spabad og et tilsvarende 41-43 grader varmt, dertil kommer en kold gryde med vand på 10-12 grader.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Christian Lyngbye
Katrine Damm og Christian Lyngbye anbefalede denne artikel

Kommentarer