Læsetid: 4 min.

Knausgård, Strunge og Kanye West: Her er teksterne, der inspirerede Yahya Hassan

Yahya Hassans to digtsamlinger har haft stor betydning for dansk litteratur i 2010’erne og vil have betydning fremover. Men hvad læste Yahya Hassan selv?
Yahya Hassan lyttede angiveligt til Kanye Wests banebrydende album  ’Yeezus’ fra 2013. På albummet udråber Kanye sig selv til at være sin tids Messias.

Yahya Hassan lyttede angiveligt til Kanye Wests banebrydende album  ’Yeezus’ fra 2013. På albummet udråber Kanye sig selv til at være sin tids Messias.

Michael Reynolds

15. maj 2020

Yahya Hassan var ikke bare digter, han var også læser. Og nogle tekster gjorde ham til den forfatter, han blev. Vi har spurgt Yahya Hassans venner, medstuderende på forfatterskolen, hans undervisere og hans redaktør, hvad han læste og har lavet denne oversigt over de tekster, der inspirerede digteren.

Rudolf Broby-Johansen: ’BLOD’, 1922

BLOD er indbegrebet af en rå digtsamling: Alle værkets seksten digte er sat med versaler og er fulde af kroppe i forfald og fordærv. Broby-Johansens billedsprog har noget febervildt, næsten udsyret over sig. Bogen skaffede i sin tid digteren en 14 dages fængselsdom for utugt på halsen.

Kanye West: ’Yeezus’, 2013

Den succesfulde rapper Kanye West er en kontroversiel og modsætningsfuld kunstner. På Yeezus-albummet udråber han i skamløs narcissisme sig selv til at være sin tids Messias, alt imens han insisterer på at stå i opposition til alt og alle. I sangen »I am a God« rapper han »… as soon as they like you, make ’em un-like you«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu