Interview
Læsetid: 8 min.

Koreograf Gunilla Lind laver dans til en digital tidsalder med tyl, latex og plateausko

Den prisvindende koreograf Gunilla Lind skaber glitrende universer i sine værker, der blandt andet handler om onlineidentitet. Men det er mindst lige så vigtigt, at det er sjovt at kigge på
Gunilla Lind vil skabe paraleluniverser med sine koreografier.

Gunilla Lind vil skabe paraleluniverser med sine koreografier.

Sigrid Nygaard

Kultur
29. maj 2020

På scenen løber syv dansere rundt i kødpålægsfarvede dragter. Rundt om dem er der babylyserøde pølser i et væld, store og små. De er vilde med stofpølserne; de propper dem ind under dragterne og samler dem sammen i store bunker. De får pukler på ryggen af alle de pølser, de stopper sig med, og får svært ved at gå.

Pludselig falder en hel bunke pølser ned fra loftet. De grisefarvede skabninger bliver begravet levende. Det er ret sjovt, men også brutalt.

Gunilla Lind er koreografen bag og fortæller, at pølserne kan repræsentere hvad som helst. At se godt ud, at være rig, at have det rigtige netværk. De pølsefascinerede skabningers besiddertrang bliver deres komiske endeligt – eller deres forløsning, alt efter hvordan man læser scenen, siger hun.

Gunilla Lind er en 27-årig koreograf, der i 2018 vandt en Talent Reumert for pølsestykket, som hedder Vanity of Modern Panic.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her