Feature
Læsetid: 6 min.

Lady Gaga giver os en mental, dansabel brandudgang fra verdenskrisen

Discoen er vendt tilbage, og det har en række popmusikere – herunder Lady Gaga – også opsnuset. Det er en nostalgisk retur til drømmenes verden, men også til lyden af en anden tids eskapisme, nemlig flugten fra 1970’ernes økonomiske krise
Lady Gagas Chromatica er et nostalgisk og intenst dancealbum, og en stor del af vejen er det strålende dansemusik, nogle gange decideret udfriende. Flere årtier ryger igennem kværnen.

Lady Gagas Chromatica er et nostalgisk og intenst dancealbum, og en stor del af vejen er det strålende dansemusik, nogle gange decideret udfriende. Flere årtier ryger igennem kværnen.

Universal Music

Kultur
30. maj 2020

Det kan være svært at forestille sig i disse tider, men engang mødtes mennesker på noget, der hed diskoteker og dansede tæt og intenst med hinanden.

Det var dengang i New York, hvor pladespillernes hjul af stål begyndte at rotere discoens tolvtommersingler. Dengang mændene iførte sig trompetbukserne og den storflippede polyesterskjorte, der intenst krammede torsoen. Og kvinderne gled i deres mest flamboyante og glitrende rober.

Dress to impress var mantraet, og dengang var tøjet udtryk for ens drømme, som man realiserede i de barmhjertige, kokainbestrøede nattetimer på dansegulvets lysfirkanter og under spejlkuglens tusindvis af små firkantede spejle – et for hvert menneske underneden, som søgte en ekstatisk flugtvej fra et smadret New York City. Dengang i midten af 1970’erne, da byen havde været få timer fra at blive erklæret konkurs. Byen var på røven, så sving din egen røv og glem det. Bare for i aften.

Skamløst, harmløst nostalgisk

I krisetider har vi brug for at drømme. Og her midt i nutidens politiske fallitbo er amerikanerne og europæerne vendt tilbage til lyden af en anden krisetid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her