Læsetid: 5 min.

Little Richard var stilskabende ikon for både Bowie og Prince, men gik selv sukkerkold

Ingen havde kunnet forudse, at den spinkle, androgyne og biseksuelle Richard Penniman skulle blive sin genres unikke rollemodel som Little Richard, men efter hans ankomst var standarden for rock’n’roll for altid sat
Little Richard voksede op i en søskendeflok på 12 som søn af en illegal whiskeybrænder i Macon Georgia, der ifølge hans selvbiografi smed ham ud hjemmefra som 13-årig på grund af hans homoseksuelle tendenser.

Little Richard voksede op i en søskendeflok på 12 som søn af en illegal whiskeybrænder i Macon Georgia, der ifølge hans selvbiografi smed ham ud hjemmefra som 13-årig på grund af hans homoseksuelle tendenser.

Douglas Kent Hall

12. maj 2020

Normalt afskyer jeg tendensen hos skribenter med speciale i ’rytmisk musik’, der har det med at indvi læserne i deres svedige pubertetsfantasier og klodsede forførelser på lumre teenageværelser i Valby og omegn som anslag til artikler om eller genanmeldelser af den tidlige rock’n’roll.

Og dog synes jeg, det er relevant at informere Informations læsere om, at den første singleplade (45 omdrejninger), jeg købte for mine egne penge, var »Lucille« med Little Richard. Det var i 1957, og så vidt jeg husker, kostede den seks kroner og 95 øre – en betydelig post på en 13-årigs lommepengebudget.

Og hvorfor er det relevant: Fordi Litte Richard ikke kun havde voldsom effekt på min lyttende bevidsthed, som ikke nogensinde havde hørt noget, der bare lignede – ikke hos Bill Haley, ikke hos Tommy Steele, ikke hos Pat Boone eller Paul Anka, og hvem der ellers var tilgængelige på grammofonplade i de år – i radioen hørte man dem aldrig før efter 1963.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Christian Lyngbye
  • Per Klüver
  • Torben Bruhn Andersen
  • Katrine Damm
  • David Zennaro
  • Kristian Nielsen
  • Trond Meiring
  • Torben Lindegaard
Olaf Tehrani, Christian Lyngbye, Per Klüver, Torben Bruhn Andersen, Katrine Damm, David Zennaro, Kristian Nielsen, Trond Meiring og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Lasse Ellegaard

Flotte mindeord over en stor kunstner.

Æret være Little Richards minde.

Eva Kjeldsen, Torben Bruhn Andersen, Nike Forsander Lorentsen, Katrine Damm, David Zennaro, Jens Ole Mortensen og Jonathan Larsen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@@Lasse Ellegaard

I dagens anledning genså jeg "The girl can't help it", hvor Little Richard synger og spiller piano foran et 7 mands orkester - 4 saxofoner, 2 guitarer og trommer.

Nummeret er "Ready Teddy" .... Jamen altså !!

Gert Clausen, Kim Saxman og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Hans Schjørmann

Henleder opmærksomheden på at:
Den koncert i Daddys Dancehall du skriver om, er omtalt et sted hos Dan Turell.

Lasse Ellegaard

Ja, jeg har fundet min reportage/anmeldelse fra begivenheden: den fandt sted 18. juni 1975 i Hard Rock Cafe, senere Daddy's Dancehall, jeg skrev om den 20. juni under overskriften: 'Kongen af rock n' roll: Et forkert sminket lig' - hvor jeg også nævner Turells hyldest i Ekstra Bladet