Læsetid: 2 min.

Hvis Lowly og Katinka kan, så kan vi andre også samle os lidt om nuet

Fredag blev avisens første sektion indtaget af kunstnere og forfattere, og nu kan vi igen går biografen og tage på museum – lad os nyde en kulturel optur
Kulturhuset Literaturhaus, en tidligere kirke på Nørrebro, lånte uden betænkning deres lokaler ud til Information, så Katinkas sang kunne filmes.

Kulturhuset Literaturhaus, en tidligere kirke på Nørrebro, lånte uden betænkning deres lokaler ud til Information, så Katinkas sang kunne filmes.

Sarah Hartvigsen Juncker

29. maj 2020

Lad os lige nyde lidt kulturel optur: I denne forlængede weekend kan man igen se mesterværker som Parasite og Portræt af en kvinde i flammer i biografen. Man kan tage på museum. Og hele avisens første sektion er, som I nok har bemærket, blevet indtaget af kunstnere og forfattere fra deres eksilhjem, lejligheder og atelierer.

På meget kort tid, som følge af en eskalerende spontan idé på avisen, har de skabt billeder af og ord om en bedre verden på den anden side af krisen.

For mig og mange, tror jeg, føles lige nu som en overgang. Der var et stadie med ængstelighed, forvirring og følelsen af, at verden i stort og småt og på enten godt eller ondt eller begge dele var skudt ud af kurs.

Nu lurer en genfunden hverdagslighed, tynget for mange af praktisk bekymring – og på bekostning af de store drømme om andet. Så hvis ikke kunsten, hvem skal så skubbe på for at holde os fast på de drømme, der i glimt dukkede op, da verden stadig så ny og mærkelig ud?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjarne Toft Sørensen

Det kan vel ikke skade med lidt selvfed markedsføring?

Lad os heller ikke glemme den eftertanke, der måtte være omkring forskellen på det nødvendige og det unødvendige kulturforbrug, på forskellen mellem kvalitet og tidsfordriv.

Problemet vil i så fald blive, at heller ikke Information længere vil have så meget at skrive om.

I forlængelse heraf er jeg mere enig med Maria Kjær Themsen end med Lone Nikolajsen.
https://www.information.dk/kultur/2020/05/cirkusset-rundt-kunsten-vigtig...
https://www.information.dk/kultur/2020/05/utallige-velmenende-kulturarra...

"The Show Must Go On" - om ikke mindst for underholdningsbranchens egen skyld.

Det er positivt, at I giver lidt gratis reklame til LiteraturHaus, når nu Statens Kunstfond og Københavns kommune gennem snart mange år har haft så stravlt med økonomisk at sulte huset ihjel.

Tak for de skønne musikere, og giv os gerne mere af tidens skabene kunstnere, jeg elsker kunst og kunnen på niveu som dem der.