Læsetid: 8 min.

Mellem Føtex og reklamer for Vero Moda findes der i Holbæk tiltrængte vinduer til kunstens verden

Museer og kunsthaller må vente med at åbne. Men udenfor vrimler det med værker, de hungrende øjne kan kaste sig over. Informations udsendte har i en ny serie om kunst i det offentlige rum jagtet et kunstfix i gågaden i Holbæk og mødt politisk og antielitært farveglad kunst, men følt sig mest berørt af Astrid Svangrens blåmuslinger, der vil noget tredje
Alexander Tovborgs ’Bocca Baciata’ kan ses på Torvestræde 2 i Holbæk

Alexander Tovborgs ’Bocca Baciata’ kan ses på Torvestræde 2 i Holbæk

Freddy Brandenburg/ Holbæk Art

15. maj 2020

Noget af det, der er sværest ved at se på kunst, er at se det, der er lige for øjnene af én, uden at afkræve det svar eller tro, at man skal lede efter noget bestemt. 

Noget af det bedste ved at se på kunst er at blive overvældet og overgive sig, glemme at det at se på noget, er en anstrengt handling. 

Men at se på kunst i det offentlige rum, når man som jeg er galleri- og museumsafhængig, minder mig lidt om at lytte til popmusik fra højttalerne i et supermarked. Det er kunsten ude af dets comfort zone. Ikke fuldstændig malplaceret, men heller ikke på hjemmebane: Kunst placeret i springvand, på travle gågader, midt i rundkørsler. Steder, man passerer uden noget ønske om at opholde sig og fordybe sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Kunsten skal - OGSÅ - være i det offentlige rum. Ikke kun indelukket på gallerier, museer eller mere eller mindre private adresser.

På Christmas Møllers Plads i København i græsset ud for Stadsgraven fandt jeg for nylig en mosaik i A3-størrelse, der viser en hval. Smuk og helt anonym.