Læsetid: 10 min.

Natalie Wood: Filmstjernen, der levede med mørket

Natalie Wood var barnestjernen, der blev en af 1950’ernes og 1960’ernes store karakterskuespillere og filmstjerner. I 1970’erne blev hun et feministisk ikon, og i 1981 døde hun under mystiske omstændigheder. En ny dokumentarfilm og biografi fortæller historien om stortalentet, der havde mørket og dramaet tæt inde på kroppen hele sit liv
Det var særligt i forbindelse med sin optræden i ’Rebel Without a Cause’ (1955), hvor hun mødte improvisatorisk og naturalistisk skuespil for første gang, at Natalie Wood begyndte at udvikle sig som kunstner. Da var hun 16 år gammel.

Det var særligt i forbindelse med sin optræden i ’Rebel Without a Cause’ (1955), hvor hun mødte improvisatorisk og naturalistisk skuespil for første gang, at Natalie Wood begyndte at udvikle sig som kunstner. Da var hun 16 år gammel.

Warner Brothers

15. maj 2020

Der er en scene i slutningen af Gypsy, Mervyn LeRoys biografiske musicalfilm fra 1962 om den berømte burleskedanser Gypsy Rose Lee, hvor Gypsy (spillet af Natalie Wood) tager et opgør med sin dominerende mor, Rose. Rose har altid haft stjernedrømme på vegne af sine børn, først sin yngste datter, Baby June, der stak af fra hende, og siden Louise, der ender som burleskedanser, selv om moren havde håbet på, at hun ville gøre karriere inden for vaudeville.

I scenen støder mor og datter voldsomt sammen, og det ender med, at Rose må indrømme, at det ikke var så meget for døtrenes skyld, at familien hele deres barndom rakkede land og rige rundt uden penge og et fast sted at bo, men for hendes egen skyld. Hun har levet og gjort karriere igennem sine døtre.

Det er en film og en scene, som i høj grad spejler Natalie Woods eget liv og det komplicerede forhold, hun havde til sin egen mor, som hun kaldte Mud, og som havde skubbet Natalie i retning af Hollywood, siden pigen blev født i 1938.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Maj-Britt Kent Hansen, Fødevarestyrelsen Mørkhøj, Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu