Læsetid: 1 min.

Podcast: Stooop! Vi risikerer at ødelægge stjernehimlen for altid

Hvis vi ikke ønsker, at nattehimlen skal være et menneskeskabt lysshow, skal der reageres på den stigende kommercielle aktivitet i rummet. Hør, hvordan det hænger sammen i denne uges Radio Information. Og om skattely i coronatider. Om DR’s fejring af genforeningen. Og om, at de gode vinder til sidst. Hvis du tror Lykkeberg
Søg på ’Radio Information’ i din foretrukne podcastafspiller. Så får du et udvalg af ugens vigtigste historier fra Dagbladet Information lige ind i øregangene.

Søg på ’Radio Information’ i din foretrukne podcastafspiller. Så får du et udvalg af ugens vigtigste historier fra Dagbladet Information lige ind i øregangene.

23. maj 2020

Fra Danmark til Luxembourg til Schweiz til Hongkong og videre til Singapore og det sortlistede skattely Caymanøerne. Den tredjestørste modtager af lønkompensation i Danmark, cateringselskabet Gate Gourmet, er ejet fra Caymanøerne, der er på EU’s sortliste.

Alligevel er det tvivlsomt, om nye danske regler kan stoppe støtte til selskabet. Og der troede vi lige, at venstrefløjen havde fået en kæmpe sejr igennem. Hør, hvordan det kan hænge sammen, når graverduoen Lasse Skou Andersen og Sebastian Gjerding kommer i studiet.

Anderledes heldig har DR været med deres nye store dramadokumentar Grænseland. I anledningen af 100-året for genforeningen har de valgt at fokusere på den opslidende konflikt, der gik forud. Det begejstrer vore historiemedarbejder Anita Brask Rasmussen.

Rune er også i festhumør. Over, at coronakrisen tydeligvis er en af den slags kriser, der politisk set holder med de gode. Verden over vrider de autoritære ledere sig, fordi den her kan hverken forties eller køres hjem på charmen. (optur)

Og sidst, men virkelig jo ikke mindst, skal vi snakke om nattehimlen. Det eneste, som vi deler over både tid og sted med vores ældste forfædre og vores fjerneste nulevende. Og den er ved at forandre sig på grund af – ja, du gættede det – mennesket. Blandt andet har den excentriske teck-milliardær Elon Musk fået tilladelse til at sende 12.000 satellitter op i de inderste baner, og de kan allerede ses med det blotte øje på nattehimlen. Det er nu, vi træffer valget, om vi skal skinne om kap med stjernerne. Mathias Sindberg har talt med en række eksperter – og en russisk reklamemand, der har ansøgt om at få lov til at skrive Coca-Cola over vores himmel.

Lyt med: Der er garanti for at blive oprørt!

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Nattehimlen er meget mere underholdende som menneskeskabt. Selvom det da kan være sjovt at bilde sig selv og andre ind, at stjernerne i uendeligheden er voldsomt interessante.

Der er en grund til, at vi nytårsaften fyrer raketter af og ikke blot samles for at iagttage månen.

Randi Christiansen

"Blandt andet har den excentriske teck-milliardær Elon Musk fået tilladelse til at sende 12.000 satellitter op i de inderste baner, og de kan allerede ses med det blotte øje på nattehimlen. Det er nu, vi træffer valget, om vi skal skinne om kap med stjernerne."

Tilladelse af hvem? Trump? Han ejer sq da ikke himlen over os.

Torben Bruhn Andersen, Mikkel Zess og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Anders, er det din spøg, eller trænger du til en gevaldig opdatering om vort forunderlige univers?

Flemming Berger, Torben Bruhn Andersen, Mikkel Zess og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Mikkel Zess

Den er gledet lettere ned fordi Musk påstår at Starlink vil bringe hurtigt internet til enhver afkrog af planeten. Highspeed er det, men hovedkunderne er verdens highspeed tradere. Altså aktie- og valutaspekulanter, som kan næsten fordoble antallet af transaktioner pr. tidsenhed fordi signalhastigheden i det tomme rum er 1½ gang strørre end i en glasfiber. Og så vil USA's techfirmaer sidde solidt på det hele.
Det kan kun gå for langsomt med at beskatte aktiehandlen!

Torben Bruhn Andersen, Randi Christiansen, Martin Rønnow Klarlund og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Fuuuuck aktie- og valutaspekulanter. Fuuuuck privatkapitalismen. Fuuuuck elon musk. Fuuuck highspeed. Fuuuuck 5g. Fuuuck dumhed ...

Liselotte Paulsen, Torben Bruhn Andersen og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar