Kommentar
Læsetid: 4 min.

I denne uge drømmer vi om at finde heste og være en myre blandt millioner i en virtuel tue

Kunsten er blevet væk i denne uge. På vegne af Randers Kunstmuseum bringer kulturredaktionen derfor en efterlysning, og så spejder vi efter Venedig Biennalen for kunst, der er blevet udskudt, og stålskulpturen ’Vanddragen’ på Store Torv i Aarhus, der er blevet fjernet. Men det behøver man ikke bekymre sig om, hvis man er en myre
Helen Schous ’Den jydske hingst’ er vartegn for Randers by og særligt afholdt af studenter og det lokale fodboldhold. Hjælp Randers Kunstmuseum med at finde privatejede værker af billedhuggeren til en udstilling i efteråret.

Helen Schous ’Den jydske hingst’ er vartegn for Randers by og særligt afholdt af studenter og det lokale fodboldhold. Hjælp Randers Kunstmuseum med at finde privatejede værker af billedhuggeren til en udstilling i efteråret.

Annelene Petersen

Kultur
22. maj 2020

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Mette Frederiksens taler som poesi

Mette Kierstein

Når man for tiden ikke kan gå på biblioteker eller boghandlere for at høre forfattere læse højt, kan man gå på YouTube for at få sit ’Digtfix’: Korte videooplæsninger optaget i forfatteres hjemlige omgivelser. Hertil bidager blandt andre forfatter Jonas Eika med en oplæsning af cut-up-digte sammensat af sætningsfragmenter fra statsminister Mette Frederiksens taler. Formuleringerne er genkendelige, og alligevel underligt fremmede, når det sprog, statsministeren har talt om coronakrisen på, bliver til digt og dermed underlagt en anden, sproglig logik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

ingemaje lange

dejligt at I for en gangs skyld har kulturnyheder fra det jyske!

Steen Piper

Det er vist 15 år siden, byrådet lovede århusianerne, at Den monumentale rædsel Vanddragen ville blive fjernet efter valget. Det skete blandt andet på opfordring af Mickey fra Mackies Pizza og undertegnede. Byrådet løb imidlertid fra sit løfte, og Århusianerne kvitterede for løftebruddet ved at overpisse værket, der ligger klods op ad domkirken. Mickey nåede ikke at opleve nedtagelsen. Jeg glædede mig, da jeg så kranen tage fat og pladsen blive befriet for en nihilistisk skændsel