Læsetid: 5 min.

Vanessa Springoras ’Samtykket’ rejser vigtige spørgsmål om skyld og ansvar ved seksuelle krænkelser

Vanessa Springoras bog svarer på et spørgsmål, som nok mange sidder med, nemlig hvorfor kvinder efter en seksuel krænkelse i nogle tilfælde vender tilbage til deres ’bøddel’
I Samtykket beskriver Springora det flerårige forhold til Matzneff. Hun beskriver åbenhjertigt den lille piges lyst, hendes benovelse og villighed til at lade ham fortære hendes krop. Men hun beskriver også, hvordan relationen gradvist nedbryder hende, og hvordan hun har fået ødelagt sit voksne seksualliv af som barn altid at have været objekt for den voksne mands begær, være et stykke legetøj.

I Samtykket beskriver Springora det flerårige forhold til Matzneff. Hun beskriver åbenhjertigt den lille piges lyst, hendes benovelse og villighed til at lade ham fortære hendes krop. Men hun beskriver også, hvordan relationen gradvist nedbryder hende, og hvordan hun har fået ødelagt sit voksne seksualliv af som barn altid at have været objekt for den voksne mands begær, være et stykke legetøj.

Jean-François Paga

29. maj 2020

Vanessa Springoras erindringsbog Samtykket, der udkommer på dansk i dag, er en vigtig bog. Det er også en rasende god bog. Ulla Gjedde har allerede i januar her i avisen fyldigt omtalt og anmeldt bogen og skrevet om den voldsomme debat, udgivelsen i Frankrig afstedkom.

Læsningen af Vanessa Springoras bog minder mig især om, hvor bredt betydningen af #MeToo strækker sig, ligesom bogen rejser væsentlige emner, der er vigtige at diskutere som frivillighed i forhold til voldtægt, hvornår og hvordan man er et offer og hvad man gør i forhold til den åbenlyse krænker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Jens Flø
  • David Zennaro
Kurt Nielsen, Jens Flø og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer