Læsetid: 18 min.

VM i coronasang: Hvilken sang er det ultimative soundtrack til denne sære situation?

Hvilken sang er den helt rigtige at lytte til i krisetid? Musikredaktionen har kastet sig over den umulige opgave at nå til enighed gennem VM-slutrundens logik med puljer og knockoutkampe. Og det ender lykkeligt
Musikredaktør Ralf Christensen er vært ved musikredaktionens VM i coronasang.

Musikredaktør Ralf Christensen er vært ved musikredaktionens VM i coronasang.

Sigrid Nygaard

29. maj 2020

I den vildrede, vi befinder os i, kan det være på sin plads med lidt vejledning. En udstrakt hånd, der kan lede os gennem en forandret verden.

For uden kunsten til at bearbejde vores virkelighed, så bliver kulturen skør. Akkurat lige som hvis vi ikke sover og dermed ikke får behandlet det levede liv i vores drømme.

Den rigtige sang kan sætte tankerne ind i en større emotionel, kulturel eller historisk kontekst. Den kan få sat sving i vores ensomme og passive kroppe med sin rytmiske energi og harmoniske luksus.

På DR får sangen os til at synge med, derhjemme. Alene ved skærmen kan den pulverisere ensomhedsfølelsen – ved at få os til at føle os som en del af noget større eller fortælle os, at vi er fælles om at føle os alene.

Sangen kan minde om en anden friere, enklere tid og for en stund give os den tilbage – eller love, at den kommer tilbage ude i virkeligheden. Og hvis den gør, så bliver sangene soundtracket til genoplukningens eufori.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer