Kommentar
Læsetid: 4 min.

I år skal vi selv uddele Guldpalmen til den bedste film på filmfestivalen i Cannes

Selv om filmfestivalen i Cannes ikke finder sted i år, tager festivalen sit kunstneriske ansvar alvorligt og har udvalgt 56 film til sit officielle program, deriblandt Thomas Vinterbergs nye film, ’Druk’
Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Mads Mikkelsen og Magnus Millang i Thomas Vinterbergs nye film, ’Druk’, der er udtaget til filmfestivalen i Cannes, selv om festivalen ikke bliver afholdt.

Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Mads Mikkelsen og Magnus Millang i Thomas Vinterbergs nye film, ’Druk’, der er udtaget til filmfestivalen i Cannes, selv om festivalen ikke bliver afholdt.

Henrik Ohsten

Kultur
6. juni 2020

Det kan godt være, at filmfestivalen i Cannes ikke afholdes på traditionel vis i år. Men det forhindrer ikke festivalens ledelse i alligevel at offentliggøre en liste med 56 film, der er udtaget til det officielle program. I stedet for at have verdenspremiere på Croisetten bliver filmene nu sendt ud i verden, blandt andet til de af efterårets filmfestivaler, som bliver til noget – Venedig, San Sebastián, Telleuride, Toronto, Locarno, Pusan, Mar Del Plata med flere –  ledsaget af de berømte gyldne palmeblade og et »Official Selection Cannes Film Festival 2020«.

Det kan umiddelbart synes lovlig selvbevidst, at Cannes således fastslår sin egen vigtighed ved at dele symbolske palmeblade ud. Men i en verden og en tid, hvor intet er, som det plejer, er det på sin plads, at så stor og vigtig en filmfestival tager sit kunstneriske ansvar alvorligt, tænker alternativt og gør, hvad den kan for de film og filmkunstnere, som er kommet i klemme på grund af pandemien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her