Læsetid: 10 min.

Vi afslutter anmeldelserne af Bibelen 2020 – Dommedag kan være her og nu

Bibelens afsluttende skrift, ’Johannes’ Åbenbaring’, udgør et af de mest rædselsvækkende, et af de billedrigeste, et af de mest dunkle og samtidig et af de skammeligst misbrugte
Bibelens afsluttende skrift, ’Johannes’ Åbenbaring’, udgør et af de mest rædselsvækkende, et af de billedrigeste, et af de mest dunkle og samtidig et af de skammeligst misbrugte

Jesse Jacob

12. juni 2020

For nogle år siden deltog jeg i egenskab af daværende studienævnsformand i et internt møde på Det Humanistiske Fakultet. I formandsstolen sad en ledende medarbejder, en kvinde med gulerodsfarvet hår, der konstant gumlede på sit tyggegummi, formentlig som led i et tobaksafvænningsprojekt.

Ikke alt, hvad hun ytrede, var lige let at opfatte, men budskabet gik tydeligt igennem, da talen faldt på Fremdriftsreformen, som gerne skulle mindske frafaldet blandt de studerende og skaffe flere af dem hurtigere igennem. Dette landsomspændende tiltag betegnede hun med begejstret stemme som det store dyr i Åbenbaringen.

Heldigvis havde jeg i min rygsæk en lommebibel og citerede: »Og jeg så et dyr stige op af havet; det havde ti horn og syv hoveder og på sine horn ti kroner og på sine hoveder gudsbespottelige navne.« (Åb. 13,1) Måske var det det andet dyr, hun mente? Om dette skriver Johannes: »Jeg så et andet dyr komme op af jorden; det havde to horn som et lam, men talte som en drage. Det udøver hele det første dyrs magt for dets øjne, og det får jorden og dem, der bor på den, til at tilbede det første dyr« (13,11).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Randi Christiansen
  • Carsten Mortensen
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
Randi Christiansen, Carsten Mortensen og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu