Læsetid: 10 min.

Boghandleren, forskeren, forfatteren og læseren: Derfor hitter naturbøger netop nu

Vi har spurgt forfatter Andreas Vermehren Holm, forsker Anders P. Tøttrup, boghandler Lene Møller og læseren Anita Marie Pedersen om, hvad der er anderledes ved den nye bølge af naturbøger, og om der er et nyt natursyn under opsejling
Vi har spurgt forfatter Andreas Vermehren Holm, forsker Anders P. Tøttrup, boghandler Lene Møller og læseren Anita Marie Pedersen om, hvad der er anderledes ved den nye bølge af naturbøger, og om der er et nyt natursyn under opsejling

Privatfoto/ Niels Christensen

26. juni 2020

Forskeren: Den øgede interesse for naturvidenskab er måske et modsvar til fake news

Anders P. Tøttrup, forsker ved Statens Naturhistoriske Museum

– Er der en populærvidenskabelig naturbog, du kan anbefale?

»Jeg har været meget fascineret af The Feather Thief af Kirk Wallace Johnson, som handler om et stort fjertyveri i England. Tyven skal lave fluer til at fange laksefisk med – og stjæler noget af det helligste, man overhovedet kan forestille sig inden for naturvidenskab. Det er fjer fra de fornemste paradisfugle indsamlet af selveste Alfred Russel Wallace (britisk naturforsker, red.), som ligger på det naturhistoriske museum i London.«

»Tyven tog fjer fra nogle sindssygt sjældne og udryddelsestruede fuglearter, der er totalt uerstattelige. Og som derfor også er ufatteligt mange penge værd inden for fluefiskermiljøet. Meget få af dem bliver fundet igen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu