Interview
Læsetid: 11 min.

I branchen forstår man godt Rosa Marie Frangs frustration over kunstneres vilkår i Danmark

I ’Rosas Reality Radio’ lufter kunstneren Rosa Marie Frang sin frustration over at være kunstner i det danske velfærdssamfund. Vi har taget nogle af de spørgsmål, som værket rejser, med videre til folk i branchen
I ’Rosas Reality Radio’ lufter kunstneren Rosa Marie Frang sin frustration over at være kunstner i det danske velfærdssamfund. Vi har taget nogle af de spørgsmål, som værket rejser, 
med videre til folk i branchen

Sara Houmann Mortensen

Kultur
26. juni 2020

Johannes Sivertsen, billedkunstner

– Hvordan er det at være kunstner i Danmark?

»Som udgangspunkt synes jeg jo, at det er en fin ting, at det overhovedet kan lade sig gøre at blive uddannet som kunstner takket være SU og gratis uddannelse. Der er nogle muligheder, som gør, at man socialt set er bedre stillet til at få adgang til kunst end andre steder – på papiret, selvfølgelig. Hvis man ved, at det er det, man vil, er der gode muligheder, men det betyder ikke, at det er nemt.«

– Hvorfor ikke?

»Det er ikke et system, der er lavet til den type mennesker, som er kunstnere. Danmark er et land, hvor det er normalt at være lønmodtager. Det der med at tjene under 100.000 kroner om året før skat (hvilket undersøgelser viser, at mange kunstnere gør, red.), og at det er det, man lever af, selv om man arbejder 50-70 timer om ugen, er ikke normalt og passer ikke ind i nogen kasser. Selvfølgelig er der økonomiske udfordringer, men der er også den udfordring, som ligger i, at man lever i et samfund, hvor man ikke findes.«

– Hvad mener du med, at man ikke findes?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her