Interview
Læsetid: 4 min.

Brødrene Dardenne: »Det er vores opgave at bringe vores hovedperson tilbage til livet«

I deres seneste film, ’Unge Ahmed’, fortæller Dardenne-brødrene om en radikaliseret 13-årig muslim og forsøget på at omvende ham. Vi har talt med brødrene om fanatisme, religion og håb
Idir Ben Addis spiller fremragende i rollen som den søde, radikaliserede 13-årige dreng Ahmed.

Idir Ben Addis spiller fremragende i rollen som den søde, radikaliserede 13-årige dreng Ahmed.

Christine Plenus

Kultur
19. juni 2020

De belgiske filmbrødre Jean-Pierre og Luc Dardenne har gennem mere end 30 år begavet os med deres humanistiske syn på verden i en række uforglemmelige, minimalistisk fortalte film, blandt andre Løftet, Rosetta, Sønnen, Barnet og To dage, en nat. Alle sætter de fokus på nødstedte mennesker i et moderne, vestligt og kapitalistisk samfund, og ingen af dem byder på nemme løsninger. I stedet konfronterer de publikum med dets egen utilstrækkelighed, tvivl, sorg, vrede, menneskelighed og, trods alt, håb.

Således også i deres nye film, Unge Ahmed, der handler om en radikaliseret 13-årig muslim, Ahmed, og hans omgivelsers forsøg på at få ham til at vælge livet i stedet for døden. Jeg mødte Dardenne-brødrene i forbindelse med verdenspremieren i Cannes i 2019. De taler som med én stemme.

– Har I længe gerne villet fortælle en historie om radikalisering af unge muslimer?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her