Folk
Læsetid: 1 min.

FOLK

Studenter ånder lettet op, og vognmænd finder spritten frem, efter at studenterkørsel er blevet tilladt
Kultur
8. juni 2020

Studenter

De kulrede sommerbebudere får alligevel lov at køre skrigende og skrålende rundt i åbne vogne og modtage folkets hyldest, når de har fået studenterhuen på. Forhåbentlig vil ungdommen kvittere for tilladelsen med endnu sjovere rim på bannerne, end der plejer at være.

Pernille Rosenkrantz-Theil

Sundhedsstyrelsen anbefalede at droppe studenterkørslen og holde translokation som sædvanligt, men undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) valgte – med opbakning fra hele Folketinget – at prioritere vognturen. Translokationerne bliver i år holdt klassevis.

Vognmænd

De vognmænd og chauffører, der skal stå for studenterkørslen, er ifølge TV 2 Nord moderat begejstrede for beslutningen. Nogle er bekymrede for smittefaren. Daglig leder af AMOK Studenterkørsel i Støvring, Jacob Ulf, glæder sig dog: »Det er jo Danmarks fremtid, vi kører med.«

Russ

De norske afgangselever kaldes ’russ’ og plejer at iføre sig kulørte kedeldragter, køre rundt i dyre specialdesignede busser og holde mange store fester foråret igennem. I år er russefejringen udskudt til sidste halvdel af juni og skal stadig ske i små grupper.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her