Kommentar
Læsetid: 2 min.

Kulturen som pejlemærke

Motorsportsorganisationen NASCAR og fodboldligaen NFL har begge givet deres opbakning til Black Lives Matter-bevægelsen. Deres markante udmeldinger tyder på en mulig kulturændring i det splittede USA
»Når Roger Goodell fra NFL skifter holdning til, at folk knæler under nationalsangen, og når NASCAR – der jo har rødder i sydstaterne – forbyder sydstatsflaget, så er det, fordi de mener, at der er ved at ske en kulturændring«. siger Fox News værten Chris Wallace.

»Når Roger Goodell fra NFL skifter holdning til, at folk knæler under nationalsangen, og når NASCAR – der jo har rødder i sydstaterne – forbyder sydstatsflaget, så er det, fordi de mener, at der er ved at ske en kulturændring«. siger Fox News værten Chris Wallace.

Angela Weiss

Kultur
26. juni 2020

I forrige uge meddelte det amerikanske fodboldforbund, der repræsenterer den største sportsgren i USA, at man ikke længere vil stille sig i vejen for, at spillere knæler under nationalmelodien til kampe i den professionelle liga i amerikansk fodbold, NFL. Det har ellers været forbudt, siden quarterbacken Colin Kaepernick i 2016 demonstrativt nægtede at stå op under afsyngningen af The Star Spangled Banner i protest mod diskriminationen af sorte i USA. Siden har Kaepernick været klubløs og persona non grata i den pengestyrede fodboldverden. Men NFL-direktør Roger Goodell erkender nu, at forbuddet var en fejl, og at det var »forkert ikke at lytte« til spillerne tidligere.

Det sker omtrent samtidig med, at den amerikanske motorsportsvirksomhed NASCAR har meddelt, at de fremover vil forbyde fans at medbringe sydstatsflaget til lægterne under løbene: »Tilstedeværelsen af Konføderationens flag ved NASCAR-arrangementer strider imod vores forpligtelse til at skabe et indbydende og inkluderende miljø for alle fans, vores konkurrenter og vores branche,« skrev de tidligere på måneden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her