Note
Læsetid: 4 min.

Lena Dunham har lavet en liste over de mest relevante bøger i en skræmmende tid

Racisme i USA, bål og brand – og et forsøg på at opretholde illusionen om, at verden stadig ligner sig selv. Debatten raser også i den litterære verden
Protester foran Det Hvide Hus i Washington, D.C. som følge af George Floyds død. Ugens bogkort er præget af de voldsomme uroligheder i USA.

Protester foran Det Hvide Hus i Washington, D.C. som følge af George Floyds død. Ugens bogkort er præget af de voldsomme uroligheder i USA.

Jim Watson

Kultur
5. juni 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

  USA

  CWII: Prolog

  Vi kommer (forhåbentlig ikke) til at vænne os til en ny forkortelse. Sig bogstaverne: AAB. Og denne gang står de ikke for en nordjysk fodboldklub eller Arbejdernes Andelsboligforening, men kommer til at henvise til den Anden Amerikanske Borgerkrig. Som måske allerede er brudt ud (hvis ikke den allerede har været i gang længe).

  Jeg troede egentlig, at denne krig først ville begynde til november, når Trump nægter at anerkende sit valgnederlag, tweeter FAKE NEWS og opfordrer sine galningefans til at iføre sig deres MAGA-kasketter og ’liberate’ deres lokale regeringsbygninger med deres ’assault rifles’. Men allerede nu truer han med at aktivere Insurrection Act fra 1807 og sætte militæret ind mod demonstranterne og dermed tvinge soldaterne til at vælge side. Hvoraf nogle kommer til at vælge den ene og andre den anden. Ergo: borgerkrig.

   

  Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
  Prøv en måned gratis.

  Klik her

  Allerede abonnent? Log ind her