Baggrund
Læsetid: 9 min.

Efter nedlukningen spirer kollektivet på Betty Nansen Teatret igen. Men det er instruktøren, der taler højest

På Betty Nansen Teatret arbejder de med en mere kollektiv arbejdsproces, end hvad der sædvanligvis er muligt på et institutionsteater. Det giver alle en stemme i processen, fortæller de her i andet kapitel af Informations føljeton fra Betty Nansen Teatret. Men er det også et brud med teaterets traditionelle rollefordeling?
På Betty Nansen Teatret eksperimenterer man med en mere kollektiv og langstrakt arbejdsproces, end hvad der sædvanligvis er mulighed for på et institutionsteater.

På Betty Nansen Teatret eksperimenterer man med en mere kollektiv og langstrakt arbejdsproces, end hvad der sædvanligvis er mulighed for på et institutionsteater.

Sigrid Nygaard

Kultur
18. juni 2020

Anden gang, Information besøger Betty Nansen Teatret, er ret forskellig fra den første. Det hænger nok sammen med den pandemi, som siden vores første besøg i februar har vendt op og ned på mange ting – også teaterverdenen – hvor forestillinger og prøver er blevet aflyst.

Men i maj er vi endelig tilbage på teatret, og vi kommer ikke bare bag scenen, men op på den. På de skrå brædder, som er, ja skrå, sidder fire skuespillere, en instruktør, en scenograf, en manuskriptforfatter, en projektleder og en dramaturgisk konsulent under de spotlys og metalkæder, der hænger i loftet over scenen.

Her sidder de ved et par borde, der er blevet sat sammen til et meget stort bord, så der er behørig afstand mellem dem. På bordet står et par bøtter håndsprit og et par »coronavenlige« snacks – bananer og chokolader indpakket i papir.

En femte skuespiller, Ena Spottag, er med på Skype fra Aalborg.

»Hej, Ena,« råber de begejstret, da hendes ansigt dukker op på Mac-computeren, der bliver placeret midt på bordet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Dødspændende. I dag var der åben prøve streamet over zoom - det var dog på 'Kejseren af Portugalien' - og på lørdag er der en mulighed igen, dér er det prøver på 'Mørkt Forår'.